На Івано-Франківщині завищують ціни на ліки на понад 200%

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області продовжує проводити щомісячний моніторинг застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в урядовій програмі «Доступні ліки».

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий реєстр препаратів урядової програми “Доступні ліки», які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безоплатно або із незначною доплатою, інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

До оновленого реєстру ліків увійшов 261 препарат, 59 із цих препаратів пацієнти зможуть отримувати повністю безоплатно. Нагадаємо, раніше у програмі брали участь 239 препаратів загалом і 47 безоплатних.

Фахівцями сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області в серпні 2018 року було опрацьовано інформацію від 12 аптечних закладів, проаналізовано понад 4,5 тисяч цін на лікарські засоби з питань дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення.

Під час ретельного аналізу інформації, отриманої від аптечних закладів, були виявлені факти реалізації лікарських засобів двома суб’єктами господарювання в Івано-Франківській області за цінами, що перевищували роздрібні ціни, встановлені Реєстром лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню.

Крім того, виявлено реалізацію лікарських засобів за цінами, сформованими із завищеним розміром граничної постачальницько-збутової надбавки в розмірі від 11,3 до 225,9% замість граничної в розмірі 10 відсотків у п’ятьох субʼєктів господарювання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.