З нового навчального року в українських вузах ввели нову спеціальність

З цього навчального року «Укрзалізниця» готуватиме магістрів програми «Управління кризою та інженерними ризиками на транспорті».
Про це повідомляє Газета UA

Проект готують у рамках програми Євросоюзу за напрямком «Розвиток потенціалу вищої освіти» Erasmus+ KA2. Його мета розвиток інжинірингу ризиків та криз на транспорті для забезпечення інтеграції транспортних систем України, Азербайджану та Туркменістану в глобальну транспорту систему Європи та Азії.

В Україні над проектом працюватимуть – Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, Приазовський державний технічний університет, Державний університет інфраструктури та технологій.

«Інвестиції у вітчизняну освіту – це добре. Чим більше буде таких проектів, тим краще. На мій погляд, потрібні такі магістерські програми для педуніверситетів. До прикладу, з порівняльної педагогіки чи освітнього лідерства. У світі така практика є. Адже для Нової української школи слід готувати нову генерацію педагогів і керівників з європейським стилем мислення», – зазначив освітній експерт Віктор Громовий.

Бюджет проекту – майже 1 млн євро. Термін виконання – 3 роки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.