Продають м’ясо заражене небезпечною інфекцією: українців повідомили про чергову небезпеку

У літній період отруєння трапляються особливо часто. Їхньою причиною може послужити не тільки вулична їжа або брудні фрукти, а й м’ясна продукція.

Нещодавно стало відомо про двох резонансних випадках отруєння в Україні, один з яких отримав летальний результат внаслідок зараження лістеріозом.

В заморожених тушках українських курей виявили збудник смертельно небезпечної палочковидной бактерії лістерії, передає Clutch.ua. Інфекція недавно потрапила в Україну з Європи. М’ясо, яке було взято на аналіз експертами Полтавської обласної прокуратури, призначалося для годування в’язнів чотирьох місцевих виправних колоній.

Вживання продуктів, заражених лістеріозом, стало причиною смерті вже двох десятків людей в Європі. В Україні на даний момент зафіксовано два випадки небезпечного захворювання. Події сталися в Києві і у Львові. Житель столиці помер 8 серпня.

Перевірка колоній запобігла поширення вірусу в окремо взятих виправних установах. Прокуратура попередила керівників колоній про заборону використання зараженої курятини. Її загальна вага склала понад 4 тонни.

У Європі спалах інфекції сталася через вживання замороженої кукурудзи, привезеної з Угорщини. Зараз продукт вилучається з продажу в торгових точках України. Основним переносником бактерії є гризуни і домашні тварини. В організм людини інфекція потрапляє разом з продуктами харчування, які були заражені в процесі виробництва або зберігання.

Перші симптоми захворювання схожі на ознаки сильного харчового отруєння. Коли діагноз і лікування визначені не зрощені, це може привести до розвитку енцефаліту і менінгіту, вірус вражає центральну нервову систему або головний мозок. Особливо це небезпечно для літніх людей, вагітних жінок, маленьких дітей, людей з ослабленим імунітетом.

До цього ми розповідали, що в результаті «полювання» на столичні МАФи, які займаються продажем шаурми, кілька десятків з них були змушені закритися. Про це повідомляє прес-центр Держпродспоживслужби. Більш того, чиновники уточнили, що всього було перевірено 59 точок з продажу шаурми. З них припинили свою роботу 25 штук. З них 20 довелося демонтувати, оскільки вони продавали продукт без відповідного дозволу…

Читайте також  Депутатів залишиться 300! Рада проголосувала історичний законопроект. Що це означає

 

Начальник столичного управління Держпродспоживслужби Олег Рубан повідомив, що постачальник курятини для шаурми, що викликала масове отруєння в Києві, був один і привозив її з Житомирської області.Йому загрожує до шести років тюремного терміну.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.