Європейський парламент більшістю голосів підтримав нові правила безвізового в’їзду до ЄС

Європейський парламент більшістю голосів затвердив нові правила в’їзду до шенгенської зони громадян країн, які мають право безвізового відвідування ЄС.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби органу, передає ТСН.

За новими правилами кожен, хто перетинає кордон Євросоюзу без візи повинен пройти обов’язкову реєстрацію. Вона коштуватиме 7 євро і складатиметься з написання особистих та паспортних даних, а також вказання країни першого в’їзду.

Також обов’язково перевірятиметься інформація, чи була особа звинyвaчeна у кpимiнальних злoчинах, таких як ceкceaльна експлуатація дітей, тopгiвля людьми, тepopизм, вбuвcтвo тощо. Також охочих відвідати ЄС питатимуть про перебування у зонах конфліктів протягом останніх 10 років.

Людям треба буде заповнювати електронні форми, вони перевірятимуться автоматично. Так само автоматична система дізнаватиметься, чи перебуває особа у розшуку. Від проходження реєстрації звільняються лише особи до 18 років і старші від 70 років.

Нові правила підтримали 494 члени парламенту, 115 висловилися проти, ще 30 утрималися. Вони набудуть чинності 2021 року.

Нагадаємо,11 червня минув рік, як громадяни України з біометричними паспортами отримали право на безвізові поїздки до країн Європейського Союзу, окрім Великої Британії та Ірландії. Водночас з цим документом вони можуть потрапити до Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії, які входять до Шенгенської зони, але не є членами ЄС.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.