“Прямих доказів його причетності не існує”: “Убивця” тернопільської випускниці почав голодування

17-річний Василь Гнатюк, якого підозрюють у вбивстві випускниці з села Вишнівець Тернопільської області Ірини Мукоїди, оголосив голодування.

“З 5 липня 2018 року неповнолітній хлопчик Василь Гнатюк, якого вже рік тримають під вартою і підозрюють у вбивстві і згвалтуванні 17-річної Ірини Мукоїди почав голодування. Прямих доказів причетності хлопчика не існує, а також в нього є алібі. Окрім цього, фізичний стан не дозволяє скоїти такий злочин, а відсутність на правій робочій руці великого пальця і маленький зріст унеможливлюють нанесення дівчинці смертельного удару в серце”, – написала на своїй сторінці в Facebook журналістка Наталія Костильова.

Вона зазначила, що суд зі слуханням фактів за рік так і не розпочався. Клопотання громадськості та адвокатів про зміст хлопчика під домашнім арештом залишаються без уваги.

“Лікарська допомога хлопчику теж не надається, а 5 липня ніхто з прокурорів не з’явився на суд, мовляв відпустки. І ось, неповнолітній хлопчик офіційно оголосив голодування. 21 століття! Діти голодують у СІЗО аби нарешті їх почули! Ау, правозахисники і ті, хто готується до виборів і вішає рекламу обіцянок на дорогах і містах! Прокиньтесь і зробіть перед виборами справжню дію! Свободу Василю Гнатюку”, – резюмувала журналіст.

Нагадаємо, випускницю зарізали 25 червня 2017 року. Після того, як поліція назвала вбивцю дівчини, її мати поставила під сумнів це рішення.

Костильова повідомляла, що експерти готові свідчити в суді на стороні захисту обвинуваченого, щоб довести замовчування важливих фактів.

У свою чергу, сам Гнатюк скаржився на поліцейського, який погрожував віддати його на “розправу” ув’язненим.

У жовтні 2017 року слідство встановило невинність хлопчика. Але вже в листопаді, спливли суперечливі факти, через що захист Гнатюка прямо звинуватив правоохоронців у фальсифікації справи.

Читайте також  “Чемодан, вокзал…” Проросійський мітинг у Харкові закінчився, не розпочавшись. Зупиняли як могли

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.