Нові правила: згоден працювати в селі, вступаєш до ВНЗ першочергово

Зараз усі випускники активно здають зовнішнє незалежне оцінювання і готуються до вступу у вищі навчальні заклади. Для них це дуже хвилюючий період, адже гарно скласти ЗНО не так легко, а вступити на навчання дуже хочеться і особливо на безкоштовне пільгове місце. І ось для випускників, котрі планують вступати у медичні і педагогічні виші з’явилися певні новини. Вчора, 20 червня у Івано-Франківську провели Регіональну нараду-семінар де обговорювали вступну кампанію 2018. Участь у цій нараді взяли секретарі приймальних комісій з п’яти областей України, представники Міністерства освіти і проректори, повідомляє Франик.

Всі абітурієнти котрі погоджуються, як мінімум три роки відпрацювати в селі, зараховуються на навчання першочергово. Потрібно буде попередньо укласти спецільний договір, котрий затверджує, що студент після закінчення вишу одразу відправляється на роботу в село або селище міського типу.

Журналстам про ці нововведення розповіла державний експерт директорату вищої освіти і освіти дорослих Анджеліка Кернична.

Єдиний нюанс, що ці правила вступлять в дію вже у наступному 2019 році, тобто цьогорічні абітурієнти ще не можуть скористуватися даною новинкою. Наразі опрацьовуються всі деталі. Хтозна, чи багато охочих буде підписати схожий договір. Але можливо для когось це справді буде більш реальний шанс отримати таку омріяну професію, адже для прикладу вступити у медуніверситет неймовріно складно, і навчання тут одне з найдорожчих. До слова, вчора у Івано-Франківську у медуніверситеті відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів студентам-іноземцям. Цьогоріч 340 студентів із 46 країн склали присягу лікаря.

Всі урочистості відбувалися у Івано-Франківському облмуздрамтеатрі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.