Ігор Смаль про конфлікт в 13-й школі: Колектив та учні не відчують жодних змін (відео)

Як вже повідомляла Фіртка, в Івано-Франківську вчительський колектив загальноосвітньої школи №13 та батьки виступили проти об’єднання з Вечірньою школою.

Напередодні, на позачерговій сесії міської ради депутати прийняли рішення про реорганізацію обох шкіл та їх подальше злиття в школу №14. Мета рішення, як говорять народні обранці, – задоволення освітніх потреб мешканців, створення належних умов для надання якісних освітніх послуг та приведення статусу закладів до нового закону.

Директор школи №13 Ольга Драпак каже, що дане рішення стало для колективу несподіванкою.

Голова профспілкового комітету ЗШ №13 Ольга Курман переконує, що після реорганізації багато вчителів може залишитися без роботи, адже всім й так не вистачає годин.

Сьогодні міський голова Руслан Марцінків та директор Департаменту освіти Ігор Смаль зустрілися із педагогічним колективом обох шкіл та запевнили, що внаслідок цього об’єднання, не буде ні скорочення, ні звільнень.

Як зазначає очільник міської освіти, рішення про реорганізацію було прийняте лише задля того, щоб привести статус закладів до положень нового закону “Про освіту”.

Ігор Смаль зауважує, що колектив та учні не відчують жодних змін.

“Нову школу створять лише на документах. Педагогічний колектив збережеться. Вечірня школа навчатиметься у своєму приміщенні на вулиці Дністровська, школа №13 – у своєму, на Галицькій. Все пройде дуже непомітно, – розповідає освітянин. – В один день ми розформуємо обидва заклади і в той же день візьмемо всіх вчителів назад на роботу в новостворений. Єдиний нюанс – потрібно буде оголосити конкурс на керівника”.

Міський голова каже, що вирішив створити спеціальну комісію, котра займеться даним питанням. Її очолить заступник Олександр Левицький. Також вирішено залишити школі її номер – “13”.

Читайте також  Нелегальних мігрантів затримали на Закарпатті

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.