країна подала до Суду ООН докази фінансування Росією тероризму

Україна подала до Міжнародного суду ООН меморандум у справі проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму.

Про це президент Петро Порошенко повідомив у Facebook.

«Дуже символічно, що Міжнародний суд ООН визначив саме 12 червня – День Росії – для подачі Меморандуму у справі України проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації», – зазначив він.

Зі слів Порошенка, подання меморандуму у справі проти Росії – «важливий етап у доведенні того, що за всі свої протиправні дії РФ нестиме відповідальність».

«Меморандум містить надзвичайну, як для практики Суду, кількість доказів. Це зроблено для того, щоб ні в кого не лишилось сумнівів, що Росія вчинила протиправні дії і має понести за це відповідальність», – заявив Порошенко.

За словами Гаранта, брехню Кремля можна подолати «лише правдою і доказам» – для цього й потрібна оцінка Міжнародного Суду ООН.


Міністр закордонних справ Павло Клімкін також написав у Twitter: «Сьогодні РФ отримає від нас своєрідний «подарунок» в МС ООН. Він важить близько 90 кг, складається з 17 500 сторінок тексту і міститься в 29 томах. Подаємо наш меморандум щодо фінансування тероризму і расової дискримінації».

Справа «Україна проти Російської Федерації» (Міжнародний Суд ООН) — позов України проти Росії, поданий 16 січня 2017 року представником України до Міжнародного суду ООН з метою притягнення Російської Федерації до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Україна також звернулася до Міжнародного суду ООН з проханням запровадити тимчасові заходи, спрямовані на запобігання продовженню порушень прав людини з боку Російської Федерації протягом розгляду справи Судом по суті.

Читайте також  На Франківщині водій автомобіля збив нетверезого пішохода

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.