“Від сили 15 хвилин”, – Марцінківи обрали свого сімейного лікаря

Нова медична реформа вступила в активну дію. Одним із її головних нововведень – вибір сімейного лікаря, з яким необхідно укласти спеціальну угоду.

Понад 40 тисяч мешканців Івано-Франківська вже підписали декларації зі своїми “обранцями”. Більшість містян довірили здоров’я міській поліклініці №4, що на вулиці Вовчинецька, та міській дитячій лікарні. У вказаних медичних закладах угоди уклали близько 20 тисяч франківців.

Як інформує “Франик”, міський голова також зробив свій вибір. Так, вчора, 19 травня, Руслан Марцінків разом із дружиною Оксаною прийшов до 5-ї міської поліклініки, аби підписати контракт здоров’я. Каже, з вибором лікаря довго не сумнівалися. Сім’я франківського очільника віддала перевагу дільничому терапевту 5-ї поліклініки Вікторії Родчук, у якої на рахунку вже 55 угод, укладених із пацієнтами.

Окрім пані Вікторії, у закладі ще восьмеро лікарів-терапевтів, які підписують контракти здоров’я. Загалом, у цій поліклініці франківці вже обрали понад 2000 тис. сімейних лікарів, йдеться у відеосюжеті “ВЕЖА”.

За словами мера, укладання декларації не потребує багато часу – у подружжя цей процес забрав близько 15 хвилин часу. Очільник радить не зволікати з вибором лікаря. Терапевти, для прикладу, можуть мати на обліку максимум 2000 тисячі пацієнтів, сімейний лікар – 1800, а педіатр – лише 900, а без цих спеціалістів хворі не зможуть отримати направлення до фахових лікарів.

Обирати сімейного лікаря медики пропонують за принципом поради або зручності. Нагадаємо, що для укладання декларації необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та амбулаторну картку.

До слова, угода може бути дійсною багато років, однак, якщо з тих чи інших причин пацієнт захоче змінити фахівця, то декларацію просто анулюють.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.