У найближчі вихідні в Івано-Франківську буде свій План Б (ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ)

14-15 листопада відбудеться онлайн фестиваль соціальних інновацій та нової музики Plan B в Івано-Франківську. Подія поєднає три міста в онлайні — Івано-Франківськ, Харків та Лисичанськ.

Кожне місто покаже, чим живе локальна культура та які глобальні теми турбують місцеву спільноту. Головна ціль фестивалю — показувати актуальні ініціативи та людей, що творять зміни, об’єднувати їх у прагненні робити важливі проєкти, відкривати для країни культурні особливості різних міст.

Івано-Франківська частина фестивалю складається з нічної та денної програми 14-го та 15-го листопада відповідно. Над програмою працювали організатори з ГО “Інша Освіта” і музичної формації Detali.

14 листопада, субота. Нічна програма. Стрім з Локомотиворемонтного заводу.

Для нічної частини фестивалю організатори підготували програму ціллю якої є відобразити різномаїття локального контексту і водночас показати кураторський погляд івано-франківської промо-групи Detali на сучасну сцену електронної музики.

Відкриватиме програму b2b діджей-сет засновника франківської формації Oles (Олесь Зазулін, Івано-Франківськ) і найсвіжішого резидента формації Maks Yos (Максим Йосипенко, Надвірна, Івано-Франківська область) за участі віджей-артистки Діани Дерій (Івано-Франківськ).

Другим виступатиме резидент Detali Haze (Сергій Галан, Чернівці) у колаборації з відео-роботою мисткинь Марічки Русінкевич та Дар’ї Христинюк (Івано-Франківськ).

Третім виступатиме резидент Detali ma-GOOCH (Святослав Червінко, Коломия, Івано-Франківська область) у колаборації з відеороботою мисткині Анни Потьомкіної (Івано-Франківськ).

Закриватиме програму Zavoloka (Катерина Заволока, Берлін, Німеччина), електронна музикантка з Києва, яка живе та працює у Берліні. Супроводжуватиме виступ медіа-арт митець Ujif_notfound (Георгій Потопальський, Київ).

Всю програму супроводжуватиме команда київської студії Photinus, яка приготувала для Франківська спеціальну світлову та віджеїнгову програму та приїде в місто з цілою командою медіа-артистів.

15 листопада, неділя. Денна програма. Стрім з Франківського драмтеатру.

Перший блок. Інтерв’ю про глобальні виклики для світу та пропозиції їх вирішення в Івано-Франківську.

Читайте також  Франківець відсудив свою квартиру у недобросовісного забудовника аж через 10 років від моменту покупки

Оксана Архипчук (засновниця альтернативної школи Kaizen, Івано-Франківськ) про нові форми шкільної освіти: більш адаптивні та орієнтовані на індивідуальні навчальні потреби, формування компетенцій, аніж на накопичення знань.
Михайло Веклин (засновник лабораторії переробки пластику RE: laboratory, Івано-Франківськ) та Макс Вердеш (очільник громадської організації Екоґвалт, Коломия) про виклики у громадській екологічній культурі та що дійсно допомагає жити більш екологічно.
Галина Плотницька (співзасновниця та головуюча правління громадської організації Ba&Di Club) про те, як люди старшого віку можуть адаптуватися до світу, що змінюється, через навчальні спільноти та онлайн платформи для пенсіонерів-фрилансерів.

Модеруватиме розмови Олег Гнатів (Мох, Івано-Франківськ).

Другий блок. Дискусія про те, як культурним просторам балансувати в організації без надмірної організації та як лишатися просторами безцензурного висловлювання, але при цьому виживати фінансово. Перспектива Франківська, Львова, Києва та онлайн простору.

Лєра Полянськова (співзасновниця віртуального мистецького простору “Шухляда”, Київ)
Георгій Потопальський (співзасновник просторів “Контрапункт” та “Эфир”, один з кураторів конгломерату PLIVKA, Київ)
Анатолій Звіжинський (співзасновник декількох поколінь івано-франківського Центру сучасного мистецтва, Івано-Франківськ)
Павло Ковач молодший (куратор галереї у нещодавно відкритому Львівському муніципальному центрі культури, Львів).
Модеруватиме розмову Альона Каравай (Івано-Франківськ).

Третій блок. Лекції формату TED talk про вплив на Івано-Франківськ місцевими ініціативами.

Марія Козакевич (засновниця громадського руху “Франківськ який треба берегти”, Івано-Франківськ) про те, як закохати людей в своє місто та його спадщину на прикладі проєкту ФЯТБ і не тільки.
Олесь Зазулін та Олексій Мельничук (учасники промо-групи Detali, Івано-Франківськ) про те, як музика впливає на місто та стає його формуючою частиною.

Модеруватиме знову Олег Гнатів (Мох, Івано-Франківськ).

Подія у Facebook: http://bit.ly/planb_fbevent

Сайт: https://planbfest.com/

За новинами та розкладом можна слідкувати на facebook-сторінках ГО “Іншої Освіти” та Detali:

Читайте також  Свята у січні: чи треба відпрацьовувати вихідні першого місяця 2022 року

https://www.facebook.com/inshaosvita

https://www.facebook.com/detali.we.are/

Фестиваль Plan B втілюється за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.