Після купівлі міською радою “Локомотиворемонтного заводу” з підприємства звільнилась сотня працівників

Як повідомлялось минулого року Івано-Франківська міська рада, за ініціативи міського голови, взяла участь у конкурсі, виграла та викупила акції “Локомотиворемонтного заводу”. Генеральним директором «Локомотиворемонтного заводу» (ЛРЗ) призначили депутата Івано-Франківської міської ради Руслана Терешка.

Зараз на заводі в Івано-Франківську бракує кваліфікованих працівників робітничих професій. Про це в інтерв’ю Західному кур’єру повідомив Руслан Терешко.

За його словами, торік звільнилося 100 чоловік, тобто було 300, а стало – 200.

“Коли я очолив підприємство, наприкінці року було 205-210 працівників. Десь у цьому діапазоні їх кількість тримається і зараз. Хтось звільняється, хтось йде на пенсію, а ми набираємо нових працівників. На сьогоднішній день ми намагаємося налагодити співпрацю з профтехучилищами. До нас приходять молоді хлопці після ПТУ, і ми, відверто кажучи, намагаємось їх втримати. Ми навіть зробили декілька кімнаток для приїжджих, адже не секрет, що в основному наші працівники з навколишніх сіл та районів. Ми пропонуємо їм місце для ночівлі, облаштували невеликий хостел чи то готель. Тому основні зусилля ми докладаємо для залучення нових працівників. Водночас нам вдалося зберегти той кістяк, який вже працював раніше. Це працівники пенсійного чи передпенсійного віку, в яких немає бажання виїхати за кордон”, – розповів Руслан Терешко.

Водночас ЛРЗ конкурує з комерційними підприємствами в Івано-Франківську за подібною спеціалізацією (токар, зварник, слюсар, – ред.) для того, щоб за рахунок заробітної плати наближатися до їхніх пропозицій.

“Це важко, адже ми державне підприємство. Ми платимо заробітну плату офіційно, відповідно, в людей йде трудовий стаж, діє накопичувальна система перед виходом на пенсію. Тому воно стримує старше покоління в нас на підприємстві. З молодими складніше, адже вони хочуть вже і сьогодні. Але я їм кажу, що вони наберуться тут за два-три роки дуже великого досвіду”, – додав директор заводу.

Читайте також  Помер дорогою до лікарні: мати до смерті побила 3-річного сина

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.