Мільйони гривень не виплачують бюджетникам

Чималі кошти повинні виплатити спеціалістам державних установ Івано-Франківського регіону. На черговій зустрічі депутатів місцевої ОДА обговорили це питання. В середньому тільки 80% заборгованості на Прикарпатті державні установи виплатили за перший місяць весни. Найбільш невтішні показники в Косівському, Тлумацькому та Городенківському районах. Проте, боргують не всім. На зарплати та премії керівникам окремих структур районні депутати грошей не шкодують.

 

Роман Маланін керівник апарату Івано-Франківської ОДА повідомив, що станом на перше січня 2018 року з місцевого бюджету області проведено виплату стимулюючого характеру. Мовляв, що мова йде про надання надбавок, премій та фінансових додатків. Загальна їх сума в результаті становила 240 мільйонів гривень. Чиновник вважає, що головною причиною такої ситуації є недостатня робота, що проводиться в пошуку додаткових джерел наповнення місцевих скарбниць.

Ця ситуація обурила голову Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука. Він каже, що керівників районних державних адміністрацій вже не одноразово попереджали про відповідальність за невиплату зарплат.

На кінці травня керівники департаментів мають в планах провести спільну нараду із очільниками районів. На яких останні повинні будуть прозвітувати про виконану роботу. Також Олег Гончарук доручив підготувати листи до Кабінету Міністрів щодо притягнення дисциплінарної відповідальності керівників районів, які допускають заборгованості по виплатах бюджетникам.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.