“Цього вимагає президент!”: Українцям знизять ціни на електрику. Що потрібно знати

Кабінет міністрів внесе зміни в механізм публічних спеціальних зобов’язань (ПСО) на ринку електричної енергії, щоб знизити вартість ресурсу для великих промислових споживачів.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час засідання уряду в середу, 14 серпня.

“Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів ми вносимо окремі зміни в ПСО, які нададуть можливість великим споживачам електричної енергії, зокрема, металургам, феросплавщикам і іншим значно знизити ту ціну, яку вони мають сьогодні”, – сказав він.

Також прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду доручив НКРЕКП врегулювати питання ціни на електроенергію для промисловості в зв’язку з впровадженням нового ринку електроенергії.

“Доручаю НКРЕКП врегулювати питання ціни (електроенергії. – Ред.) Для промисловості в зв’язку з впровадженням нового ринку електроенергії. І ось до чого уряду, і нехай збирається НКРЕКП, нехай розглядають питання, нехай зменшують ті тарифи. Це їхні повноваження. І нехай не включають нам дурня. Це їхні повноваження, вони їх повинні виконувати”, – заявив Гройсман.

“Я вимагаю від Міністерства енергетики та НКРЕКП прийняти всі необхідні нормативні акти для того, щоб знизити ціну на електроенергію для підприємців України. І це не тільки я вимагаю, але і президент”, – додав він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.