“Показала згарище, де діти згоріли живцем”: Роми розповіли про знищення їх будинків

У Києві на Русанівських садах невідомі спалили кілька будинків, в яких проживали сім’ї ромів.


Про це в Facebook повідомила користувач Рита Москалець, зазначивши, що співробітники поліції нібито проігнорували інцидент, який стався в понеділок, 23 квітня.

“А це просто ромалка на тлі свого колишнього будинку, з сукнею своєї дворічної дочки, яку вона дивом врятувала від пожежі. Її будинок підпалили, коли вона і її двоє доньок знаходилися всередині. Жінка швидко вибігла з дому, залишивши всі свої гроші і документи, щоб врятувати дітей і себе”, – розповіла Москалець.

На думку ромів, невідомі люди займаються підпалами саме на грунті етнічної ненависті. Сама ж Москалець пише про припущення, що “підпали вигідні “Київавтодору” для продовження будівництва Подільсько-Воскресенського моста”.

Вона додала, що в результаті агресивних нападів заживо згоріли чотири дитини.

“Вчора мене схопила за руку срібна ромалка зі скляними очима, коли я запитала у неї, де ще були підпали. Повела мене за собою. Показала будинок, в якому живцем згоріло четверо дітей. Ми з другом спорудили мікровівтар. Вона просто стояла поруч і потім пішла. Коли ми поверталися, вона йшла нам на зустріч. Ми перетнулися поглядами, і вона, обернувшись через плече, крикнула мені “двоє з цих дітей були моїми”, – розповіла Москалець.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.