“Вам насрати на озеро”: два франківських депутати пригрозили зірвати сесію, якщо з ДПТ не вилучать скандальні будови біля озера. ВІДЕО

Депутати Івано-Франківської міської ради Андріан Волгін та Віталій Мерінов заявляють, що міська рада збирається узаконити сумнівні забудови біля міського озера.

Сьогодні постійна депутатська комісія з питань містобудування та земельних відносин Івано-Франківської міської ради розглянула питання про затвердження детального плану території (ДПТ) для будівництва багатоквартирних житлових будинків з приміщеннями громадського та соціального призначення на вулиці Гетьмана Мазепи, 164.


Мова йде про територію колишнього цегельного заводу, де будівельна компанія “Ярковиця” планує спорудити більш як десяток багатоповерхівок. У проектному плані є також дитячий садочок, дві трансформаторні підстанції, підземні гаражі, дитячий та спортивний майданчики, парковка та ін.

За межами опрацювання ДПТ проектанти внесли у план так звані апартаменти, які споруджує родина народного депутата Юрія Солов’я, та будову біля адміністративного корпусу Івано-Франківської обласної організації ТСО України на вул. Мазепи, 144.

Нагадаємо, ТСОУ є замовником скандальної забудови біля озера, яка проводиться з грубими порушеннями. Свого часу заступник міського голови Олексій Кайда закликав франківців не купувати квартири в незаконних будинках і пообіцяв, що влада зробить усе можливе, аби ці будівлі не були здані в експлуатацію.
Щодо будівництва “апартаментів” КУРС писав, що згідно з договором оренди ділянки від 2006 року на цій території передбачалася парковка, а не будівництво. Будівництво веде фірма ТОВ “ВРС ЛТД”. Згідно з даними системи YouControl, кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ “ВРС ЛТД” є мати народного депутата Юрія Солов’я Ярослава Соловей та його брат Роман Соловей. Серед засновників також ПП “Парк Готель”, яке на 100% належить Романові Солов’ю, і спільне українсько-бельгійське підприємство “Рейкарц і партнери. Україна”, засновниками якого є компанії з кіпрською пропискою. Перевірка Держгеокадастру підтвердила, що фірма Солов’я самовільно захопила і незаконно використовувала 0,15 га як стоянку для автомобілів, через що на директора компанії ТОВ “ВРС ЛТД” було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення в сумі 68,979 тисяч гривень згідно з розрахунком завданих самовільним захопленням ділянки збитків.

Читайте також  Віталій Мерінов розповів правду про будівництво будинків для учасників АТО у Франківську

З вимогою вилучити ці об’єкти з ДПТ виступили на комісії депутати Андріан Волгін та Віталій Мерінов. На їхнє переконання, сесія міськради разом із забудовою на місці цегельного заводу хоче узаконити незаконні будови.

“Вам все рівно на озеро, вам насрати на озеро”, – звернувся до колег Андріан Волгін.

Директор департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Орест Кошик запевнив, що ці будівлі не входять у межі ДПТ, який буде затверджувати сесія.

“Ви обговорюєте проблему, якої немає”, – переконував він.

Після емоційного обговорення Волгін та Мерінов поставили ультиматум – прибрати з ДПТ сумнівні забудови до сесії міської ради, інакше обіцяють її зірвати.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.