Будівельний скандал у Франківську: фірма, пов’язана з депутатом міської ради, хоче забувати двір – мешканці проти

Історія не нова і вже, мабуть, не дивує нікого – фірма хоче збудувати багатоповерхівку, але мешканці проти.

В Івано-Франківську черговий будівельний скандал – фірма “БУД-ІФ”, яку пов’язують з депутатом міської ради Сергієм Палійчуком, має намір спорудити багатоповерхівку впритул до вже існуючих.

Мова йде про ділянку, яка межує із будинками №3 і 7 на вулиці Ключній в селі Вовчинець та №35, 37 і 39 по вулиці Симоненка в обласному центрі.

Вчора там відбулися збори занепокоєних мешканців, на які також прийшли депутат міської ради Віталій Мерінов та війт Вовчинців Михайло Назар.

Як розповідає сільський голова, дана земельна ділянка наразі у власності фірми “БУД-ІФ”. Вже з 17 квітня вона була обгороджена будівельним парканом, а керівництво фірми у суді намагається змінити цільове призначення землі. Наразі вона призначається для сільськогосподарського використання.

“Ми з депутатами заборонили зміну. Забудівник пішов в суд і програв. Наразі подав касаційну скаргу”, – каже Михайло Назар.

На сайті фірми повідомляється, що здача 2-підїздного будинку планується на кінець 2019 року. Квартири в ньому можна купити вже.

“Ми чекаємо лист із суду. Тоді будемо писати відповідь. Але, думаю, в забудівника шансів виграти касацію нема, – додає Михайло Назар. – Не потрібно робити різких кроків, ламати паркани. Дочекаємось рішення суду, яке, думаю, буде позитивним і нічого тут не збудують. Захоче власник землі ось тут посадити – хай садить”.

Мешканці кажуть, що занепокоєні ситуацією, що склалася. Люди бояться, що будівельні роботи все одно будуть проводитись – виграє забудівник в суді, чи ні.

“Якщо що, то будемо перекривати дорогу, лягати під екскаватори, але будинку тут не буде”, – зауважує мешканка Галина.

Наразі мешканці, спільно з депутатами та сільським головою, очікують на рішення суду.

Читайте також  На Івано-Франківщині подружжя засадило двір сотнями квітів

Фіртка слідкуватиме за перипетіями історії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.