Франківська міськрада узаконить багатоповерхівку, яку спорудили напроти СБУ і поліції

Сьогодні постійна депутатська комісія з питань містобудування та земельних відносин Івано-Франківської міської ради погодила проект рішення про розроблення детального плану території для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вул. Євгена Коновальця, 86 в Івано-Франківську. Рішення ще має прийняти міськрада, але будинок вже збудований.

Завтра рішення земельної комісії про дозвіл на розробку ДПТ має затвердити сесія міської ради. Таким чином міськрада узаконить незаконно збудовану шестиповерхівку.

За даними кадастрової карти, земля під багатоповерхівкою належить громаді міста. Ділянку площею 0,1875 га міськрада передала в оренду ПП “Панорама Прикарпаття”. Забудова обгороджена парканом із написом “СБ ГРУП”, а будівництво веде ПП “Кантрансбуд”.

За даними інформаційно-аналітичної системи YouControl, засновником та керівником “Кантрансбуд” є Садов’як Михайло Степанович з села Косівець Львівської області. Він також є співвласником “СБ ГРУП”, другим співвласником якого є Білько Олександр Олексійович зі Львова.

ПП “Панорама Прикарпаття” зареєстроване в Коломиї. Але його засновником є Садов’як Микола Богданович зі Львова.

Цільове призначення землі, на якій виріс будинок, – “для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови”. Однак у грудні 2016 року ПП “Панорама Прикарпаття”, як замовник будівництва, отримало містобудівні умови та обмеження на будівництво чотириповерхового будинку. У червні 2017 року підприємство отримало дозвіл на початок будівельних робіт від Держархбудінспекції.

За цей час на ділянці, призначеній під громадську забудову, через дорогу від адмінбудівлі СБУ та поліції виросла шестиповерхіка. Затвердивши ДПТ, міська рада змінить не лише цільове призначення землі, а й поверховість будинку. Тобто узаконить будівництво, яке досі велося з порушеннями перед самим носом у правоохоронців.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.