Смс, відео за гроші та посилки: російські диверсанти намагають вчинити тepakт у Франківську

Смс, відео за гроші та посилки: російські диверсанти намагають вчинити теракт у Франківську.

Івано-франківський аеропорт знову піддався ракетному обстрілу – для польотів він більше не придатний. Втім, окрім бомбардувань мирного міста, росіяни вдаються до провокацій, аби вчинити теракт, інформує Правда.іф.

«Привіт, ти біля аеропорту зараз? Можеш зняти відео, що там відбувається?».

Такі смс останніми днями почали отримувати мешканці Івано-Франківська. Мобільні номери – українські. Але відправники – росіяни.

Таким чином вони намагаються з’ясувати, в якому стані знаходиться аеропорт та інші об’єкти міста і скоректувати ракетний вогонь. Та і це не все.

У соцмережі приходять повідомлення з пропозицією відзняти аеропорт та мости. Ціна – від 1000 доларів. Мовляв, для репортажу на європейському ЗМІ. Коли людина відмовляється – цінник піднімається до 5 тисяч доларів на тиждень за встановлену біля аеропорту відеокамеру та закритий стрім.

Також, росіяни пропонують оплатити оренду квартиру в районі аеродрому – головне, передавати інформацію. З особливим цинізмом вони намагаються влаштувати справжній теракт у місті.

У соцмережах приємна та ввічлива дівчина надсилає повідомлення: «Хлопець працює у Франківську, а я далеко. В нього день народження, тому хочу передати пакуночок. Його треба забрати з пошти і віддати хлопцям у волонтерському штабі – вони вже передадуть хлопцеві».

Проте у пакунку – вибухівка. Як наслідок – ймовірні десятки жертв.

Що робити? Ось кілька порад: уважно ставтеся до повідомлень від незнайомих людей у соціальних мережах. За можливості, робіть акаунти приватними (тільки для друзів); не приймайте жодних посилок та листів від незнайомих людей під жодним приводом: «передати мамі/хлопцеві/будь-кому» уважно придивляйтеся до людей, які нещодавно орендували квартири неподалік стратегічних об’єктів – адміністративних будівель, силових управлінь, аеропорту.

Читайте також  Еротичні світлини та фото зі світовими знаменитостями. Як відпочиває та розважається донька прикарпатського губернатора (фоторепортаж)

За найменшої підозри негайно телефонуйте в поліцію чи СБУ. Будьте пильними! Ворог дуже підлий і не гребує жодними методами, аби вбити якомога більше українців. Разом переможемо!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.