Легендарна Ліна Костенко їде до Івано-Франківська

Її найбільше з усіх цитують у пресі та соціальних мережах. Ліна Костенко українська поетеса, шестидесятниця їде до  Івано-Франківська, щоб подарувати нашим містянам хвилини своїх чудових віршів.

Вона – жива легенда. Ліна Костенко є жінкою, яка стала для багатьох українців не просто прикладом, а людиною, яка навчила боротися. 4 травня в Івано-Франківську можна буде вживу побачити поетесу. В рамках фестивалю «Карпатський простір».

Як розповідають організатори, головна ідея – об’єднати містян українською культурою. 4 травня можна буде відвідати різні локації: ратушу, музей мистецтв «Прикарпаття», обласна філармонія, театр ляльок та надихнутися фестивалем.

Організатори кажуть, що Ліна Костенко стане центровою постаттю на даному заході.

Доля поетеси була досить складною. Її вірші не дуже цінував радянський уряд, збірки майже не виходили у друк, а ось читачі навпаки – одразу полюбили.Також зачитувалися творами української поетеси у Чехословаччині та Польщі. Ліна Василівна була знайома з відомими шестидесятниками.

Свого часу пані Костенко виступала проти політичних арештів українських діячів. Попори загрозу самій бути заарештованою, поетеса писали листи до газет на захист інтелігенції. Зокрема Костенко підтримувала В. Чорновола.

Своєю творчістю діячка охоче ділилася на творчих зустрічах. Зокрема вона збирала повні зали у Києві та Харкові. Охочі просто вставали у чергу, щоб потрапити до приміщення, де читала свої вірші поетеса. Проте, на одній з таких зустрічей стався скандал. У Львові, куди Ліна Костенко приїхала ділитися своїми віршами, захід довелося скасувати. Як заявили організатори, причиною того стали провокації журналістів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.