Вчені попeреджають, що вuбyх у космосі принесе на Землю ядepну зиму

Дослідники повідомляють, що у центрах деяких галактик відбуваються процеси, які можуть призвести до серйозного вuбуху і виникнення ядeрної зими на поверхні Землі. Таку думку висловили вчені після проведення досліджень, пише “Сегодня“.

Астрофізики провели низку досліджень, які показали, що в центрі деяких галактик проходять процеси, в результаті яких відбувається виділення великої кількості енергії. Якщо дана енергія вuбухне, то такий вuбух може спровокувати виникнення на нашій планеті ядeрної зими.

Надлишок енергії поки трансформується в зореутворення, але вчені не беруться прогнозувати, куди дана енергія зможе вирушити в подальшому.

Найбільш сильні вuбухові процеси дослідники спостерігають в галактиці Чумацький шлях. Встановлено, що саме в ній кілька мільйонів років тому вирвалася вuбухова хвиля, яка докотилася до Землі і вплинула на розвиток життя на ній. Тепер вчені хочуть з’ясувати, до чого може призвести подібний вuбух зараз.

Прогнозується, що в першу чергу такий вuбух вплине на кардинальну зміну клімату на нашій планеті. Є і більш песимістично налаштовані вчені, які впевнені, що такий вuбух повністю знищить життя на Землі. За попередніми підрахунками, вuбух в галактиці Чумацький шлях може статися вже через 30 тисяч років. Дослідження з вивчення даної проблематики тривають.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.