Я більше не хочу ховати своїх колег і друзів: український лікар описав плачевну ситуацію з Covid-19

У Маріуполі лікарні не справляються з напливом хворих на Covid-19, там абсолютний дефіцит кисневих точок.

Про це написав місцевий лікар Михайло Сорокін в Facebook.

Він пише, що вранці 21 жовтня від коронавірусу помер його колега колишній зав. травматології ГБ 1 Русанов Віктор Вікторович.

“Сьогодні в лікарнях міста абсолютний дефіцит кисневих точок. Для Вашого розуміння, потреба в госпіталізації хворих з ковідом обумовлена в основному необхідністю їх кисневої підтримки. Наявність стаціонарних ліжок, відданих під коронавірус наприклад у відділеннях травматології та хірургії ГБ 4 без кисневих ліній – повний абсурд”, – пояснює медик.

Сорокін додав, що замість підготовки лікарень міста до напливу коронавірусних хворих, гроші були витрачені на фонтани, бордюри і пірс.

“Виконано дорогі ремонти в основних лікарнях, без елементарного прорахунку привалювання проблеми коронавірусу! Не закуплені практично взагалі кисневі концентратори (вартість на 2 пацієнтів – 26-35 тисяч гривень), не проведені кисневі лінії в планованих мед. закладах 2-3 етапу задіяння”, – описує ситуацію він.

Лікар наголошує, що в місті є медики, які героїчно рятують хворих, але нестача обладнання і підготовки багатьом не залишає шансу.

“Сьогодні є ще 10-12 діб для радикального вирішення питання, не більше! Потрібен реальний оперативний штаб з величезними, майже абсолютними повноваженнями для вирішення проблеми коронавірусу в Маріуполі! … Я більше не хочу ховати своїх колег, знайомих і друзів через відсутність готовності міста до прогнозованої атаці коронавірусу”, – резюмував Сорокін.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.