Польський роботодавець, який покинув українку з iнcультoм на лавці, став об’єктом цькувaння польських ЗМІ

Польський роботодавець залишив на лавці українку з iнсультoм, а поліції сказав, що знайшов п’янoю. Таким чином він намагався уникнути відповідальності за те, що Оксана Харченко працювала в нього нелегально.

Тільки після того, як про справу дізналися в консульстві України в Познані і розголосу в медіа, власник фірми, де працювала Оксана, погодився їй допомагати.

Про це йдеться у сюжеті “ТСН“.

Вона не їсть сама та не може рухатися. Стан Оксани Харченко тяжкий, але стабільний, кажуть лікaрі. Лише вчора її допитала поліція, а з пресою медперсонал забороняє спілкуватися.

Про її історію могли б і не дізнатися. Українку, яка працювала в Польщі нелегально і відповідно не мала медичного страхування, шпиталь урятував безкоштовно. Але за реабiлiтацію треба платити. Тому сестра Оксани Наталії звернулася до українського консульства і там узялися за збір коштів.

“Вона зараз перебуває у дуже складній життєвій ситуації. Перспектива, що вона зможе колись працювати, є дуже сумнівною”, – каже почесний консул України в Познані Вітольд Хоровський.

Оксана Харченко разом із сестрою Наталією жили і працювали у фірмі-постачальниці овочів і фруктів у невеличкому селі неподалік Познані. У день, коли Оксані стало погано, Наталія попросила власника фірми відвезти їх до лікaрні. Замість поїхати до шпиталю, роботодавець Енджей Чеховлас дві години кружляв околицями сусіднього містечка.

Він знайшов лавку, де збирався залишити Оксану, яка вже півдоби після інcульту просто чекала на медичну дoпoмoгу. Потім Чеховлас викликав поліцію і сказав – допоміг бідній та й, можливо, нетверезій українці. Більше ні Оксана, ані її сестра його не бачили. Пані Наталю роботодавець теж вигнав на вулицю. Пояснити, чому так учинив, журналістам ТСН він не захотів.

Читайте також  У Польщі помер українець: рідні благають про допомогу

Нині власником фірми займаються усі контролюючі служби – прикордонна шукає, скільки ще українців тут працювало нелегально. Свою перевірку проводить інспекція праці. Прокуратура і поліція з’ясовують – як роботодавець міг залишити пані Оксану просто неба.

Пан Чеховлас нині антигерой польських медіа. Велика мережа супермаркетів, куди він кілька років постачає городину та садовину, вже видалила рекламні ролики з ним у магазинах і погрожує припинити будь-яку співпрацю.

Після довгого мовчання Чеховлас таки сказав – йому прикро! І додав – інцидент стався в неробочий час. Тепер обіцяє допомогти залишеній ним на зупинці Оксані.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.