Україна в сніговому полоні: сотні авто загрузли в заметах, міста без світла

Протягом 18-19 грудня внаслідок ускладнення погодних умов в Україні настав справжній сніговий апокаліпсис – через спрацювання системи захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 147 населених пунктів у 6 областях, а понад 300 авто застрягли в заметах, передає Корупція.Інфо.

Про це повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

У Київській області без світла залишилися 79 населених пунктів, у Черкаській – 36 населених пунктів, у Житомирській – 20 населених пунктів, у Чернігівській – 8 населених пунктів, у Сумській – 3 населених пунктів та в Луганській – 1 населений пункт. До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

Підрозділами ДСНС із снігових заметів вилучено 333 одиниці автотранспортних засобів, надано допомогу 593 громадянам. Випадків обмороження під час заторів немає.

Так, у м. Києві до рятувальних робіт всього було залучено 21 одиницю техніки та 44 чоловік особового складу ДСНС. Із снігових заметів всього вилучено 127 автотранспортних засобів, надано допомогу 180 громадянам.

У Київській області до рятувальних робіт було залучено 7 одиниць техніки та 18 чоловік з них від ДСНС — 3 одиниць техніки та 10 чоловік особового складу. Із снігових заметів вилучено близько 120 автотранспортних засобів, надано допомогу понад 280 громадянам.

У Житомирській області до рятувальних робіт було залучено 4 одиниці техніки та 15 чоловік особового складу ДСНС. Із снігових заметів вилучено 59 автотранспортних засобів, надано допомогу 72 громадянам.

Для забезпечення проїзду та розчистки автодоріг на території України залучено 988 одиниць техніки та 1 407 чоловік, з них від Укравтодору 909 одиниць техніки та 1 163 працівників, від ДСНС — 79 одиниць техніки та 244 чоловік особового складу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.