В Івано-Франківську бійців і лікарів АТО вшанують орденом «Народний Герой України»: 12 нових героїчних історій

12 нових героїчних історій: в Івано-Франківську бійців і лікарів АТО вшанують орденом «Народний Герой України». Про це в мережі Facebook написав керівник міської Асоціації учасників АТО Василь Андріїв.

26-та церемонія в Івано-Франківську розкаже 12 особливих історій війни від 2014-го року і до сьогодні. Серед трьох бійців, що здобудуть звання Народного Героя посмертно, викладач чернівецького університету, командир роти 3-го батальйону 72-ї бригади Леонід Дергач «Академік», що в жовтні 2016-го відбив одразу три диверсійних групи; легендарний 23-річний «стрілець» із Закарпаття Володимир Цірик «Оса», що славився влучним і безжальним пострілом, вправно коригував вогонь по артилерії і знищував ворожу техніку; наймолодший боєць 5-го Окремого батальйону Добровольчого українського корпусу “Правий сектор”, 19-річний Степан Стефурак з Івано-Франківщини, що повернувся з Іловайська, однак загинув біля донецького аеропорту внаслідок вибуху машини.

Ще 9 учасників війни на сході піднімуться за орденами з народного срібла особисто. Серед них старший сержант 74-го окремого розвідувального батальйону Олександр Колодяжний, який попри низку операцій на нозі пройшов шлях розвідника від донецького аеропорту до авдіївської «промки» і якого заживо «захоронили» по всіх проросійських каналах; командир 8-ї танкової роти 17-ї танкової бригади Сергій Федосенко, що у розпал бою за Дебальцеве разом зі своєю ротою знищив 36 російських найманців; старший водій 3-го батальйону 80-ої десантної бригади Іван Шостак «Доберман», який під постійними обстрілами перевозив поранених з «нового терміналу», рятуючи життя багатьох військових.

Вперше в історію ордену відзнакою вшанують жінку-мінометницю, Олену Ігорівну з позивним «Київ», що 2014-му році добровільно пішла в армію, стала мінометником і вже за два роки була призначена командиром мінометної батареї. Цього разу нагороду з народного срібла вручать не тільки українцям, а й представникам інших держав, що воюють за українську землю. Зокрема, орден отримає 25-річний Дмитро «Ганс» з 1-ї штурмової роти Добровольчого українського корпусу, що приїхав з Білорусі і за два роки війни пройшов шахту «Бутівка», Піски і Авдіївку.

Читайте також  “По дорозі в лікарню відключився апарат”: Померла жінка, яку везли в лікарню декілька годин. Важка пневмонія

Почесне звання «Народний Герой України» здобуде також громадське об’єднання «Тризуб Дентал», що з 2015-го року вилікувано понад 28 (!) тисяч військовослужбовців і 500 місцевих жителів на передовій.
Нагадаємо, що орден «Народний Герой України» існує з червня 2015-го року. За цей час недержавним орденом, створеним волонтерами, було удостоєно понад 330 осіб. Нагорода вручається громадянам України, а також громадянам іноземних держав за видатні заслуги в обороні незалежності України і волонтерській допомозі Збройним силам України. Подання на Героя може зробити будь-яка людина. Орден виробляється зі срібла, що надходить від простих громадян. Остаточні рішення про нагородження приймаються після публічного обговорення кандидатів на сторінці проекту у Фейсбук. Долучитися може будь-хто охочий.

16 грудня 2017 року в Івано-Франківській обласній філармонії імені Іри Маланюк відбудеться 26-тя урочиста церемонія нагородження недержавним орденом «Народний Герой України» (м. Івано-Франківськ, вулиця Л. Курбаса, 3). Початок о 15.00. Вхід, як завжди, вільний.

Герої, які отримають нагороди в Івано-Франківську
під час 26-ї церемонії нагородження:

1. Леонід Дергач «Академік(посмертно)
командир роти 3-го батальйону 72-ї бригади
2. Володимир Цірик «Оса» (посмертно)
командир 9-ї роти 93-ї бригади;
3. Степан Стефурак (посмертно)
Боєць 5-го Окремого батальйону Добровольчого українського корпусу “Правий сектор”;
4. Володимир Галаган «Душман»
8-й батальйон “Аратта” Української добровольчої армії;
5. Дмитро «Ганс»
1-а штурмова рота Добровольчого українського корпусу;
6. Олександр Борисов
командир відділення 40-го окремого мотопіхотного батальйону 17-ї танкової бригади;
7. Віктор Андріанов
командир відділення 40-го окремого мотопіхотного батальйону 17-ї танкової бригади;
8. Олена Ігорівна, позивний «Київ»
помічник командира батальйону з артилерії 72-ї бригади;
9. Олександр Колодяжний
старший сержант 74-го окремого розвідувального батальйону;
10. Сергій Федосенко
командир 8-ї танкової роти 17-ї танкової бригади;
11. Іван Шостак «Доберман»
старший водій 3-го батальйону 80-ї десантної бригади;
12. Громадське об’єднання «Тризуб Дентал».

Читайте також  Це справді вражає: вагітна жінка побачила бабусю на УЗД-знімку (фото)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: