Все шукають нові лазівки! Адвокати знайшли для Зайцевої “рятівний круг”. Скільки це ще буде тривати?

Захист головної підозрюваної у кривавій харківській ДТП Олени Зайцевої все шукає нові лазівки, як уникнути для неї покарання. І здається вони дещо вигадали. Щиросердне зізнання може стати її рятувальним колом.

Про це заявила адвокат потерпілих Катерина Калюжна.

За словами адвоката, розкаяння, яке промовила Зайцева в ході судових слухань, може бути пом’якшувальною обставиною.

“Це в свою чергу буде впливати на кількість років, призначених їй судом. Не виключаю, що буде ще й компенсація збитку, що не благодійність, яка ні до чого не зобов’язує, а добровільне відшкодування збитків, часткове або повністю – це друге пом’якшувальну обставину. Уже перший крок назустріч до цього зроблений, оскільки підставою для добровільного відшкодування є “щире каяття”, – сказала Калюжна.

Крім того, як пояснила адвокат, після відбування половини терміну засуджений може розраховувати на умовно-дострокове звільнення. А той час, який Зайцева проведе в СІЗО також віднесуть в рахунок відбування покарання

Адвокат нагадала, що Зайцева просиділа вже два місяці, і відсидить ще два наступних, які їй призначили як запобіжний захід на момент слідства.

Однак зі словами Калюжної не згодна прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик. Вона  запевнила, що визнання провини Зайцевої ніяк не вплине на хід справи.

Як раніше повідомляв інформаційний портал “Знай.ua”,  перед судовим засіданням, на якому мали обрати запобіжний захід другому фігуранту по справі харківської ДТП Геннадію Дронову, підозрюваному раптово стало зле, йому викликали швидку допомогу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.