Виривати волосся з носа — смертельно небезпечно!

Негайно припини! І ти не застрахований!

 

У тебе скоро важливе побачення, і ти вирішив, що стирчать з носа зарості не додадуть тобі шансів зайти до панночки на каву? Здається, колишня десь тут забула пінцет для вищипування брів, він-то й послужить тобі службу… Будь обережний: ти на волосок від смерті, передає Ukr.Media.

Перше, що з тобою трапиться обов’язково, здумай ти вищипувати волосся в носі, — завиєш від болю і пекельно расчихаешься (на жаль, перевірено на власному досвіді). Далі починаються не гарантовані, але дуже ймовірні бонуси. Волосяна цибулина якогось з висмикнутих волосся може не зрозуміти, куди їй тепер рости, і волосся почне рости під шкірою куди попало. А там вже і до утворення гнійника недалеко.

Окремі щасливчики в Мережі розповідають, як у таких випадках у них спочатку роздувало полноса, а потім, коли фурункул лопався, з нього зовні носа стирчало довжелезне волосся. Але це їм ще пощастило. Ти, мабуть, чув, що волосся в носі виконують функцію фільтра — не пускають далі в організм багато всякого непотрібного типу пилу і вірусів. Тож логічно, що сам фільтр — штука досить брудна. Зокрема, біля коріння волосся юрбиться маса всякої мікроскопічної шкідливої живності. Вириваючи з корінням волосся, ти залишаєш микроранку, тобто відкриваєш всієї цієї братії дорогу прямо в твою кровоносну систему. Якщо подумати, то багато жінок регулярно таким варварським способом видаляють зі свого тіла цілу купу волосся — і нічого. Але вони це роблять зовсім в інших місцях. А ти зараз в trigonum mortis — «трикутнику смерті»!

Лікарі так називають носогубний трикутник. Самостійні інвазивні дії в цій зоні можуть призвести до важких наслідків, аж до летального результату. Справа в тому, що тут розташовано безліч судин артеріальної і венозної мережі. Причому ці вени чомусь, на відміну від вен в інших частинах тіла, саме тут не оснащені клапанами. У результаті будь-яка погань, що потрапила з цієї зони в кровоносну систему, легко доставляється безпосередньо в твій прекрасний мозок.

Читайте також  “Ви українець взагалі?!”: російськомовна Полякова присадила українофоба зі “Слуги народу” у прямому ефірі (відео)

Зрозуміло, занести інфекцію можна не тільки вищипуючи (або вистригая манікюрними ножицями, що не менш травматично) волосся в носі, але і, наприклад, видавивши якийсь підступний прищ, який насправді виявиться фурункулом. Тут навіть необов’язково колупати його брудними ручищами: при натисканні гній і так проникає в основному не назовні, а всередину, тобто в кров. Лікарі настійно рекомендують справлятися з сильними запаленнями в цій галузі з допомогою хірурга. У деяких випадках тебе навіть можуть госпіталізувати. А якщо докучають, наприклад, чорні крапки на носі, тут тобі допоможе косметолог і підібрані їм хімічні пілінги. Якщо наплювати на техніку безпеки, то, може, все обійдеться, а може, схлопочешь всякі цікаві ускладнення начебто абсцесу мозку або гнійного менінгіту.

Що ж робити з волоссям, запитаєш ти? Ну, або ходи з ними гордий, бо живий, або купи спеціальний тріммер, який їх вкоротить акуратно і нетравматично. Вуаля.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.