НІМЦІ ХОЧУТЬ ПОБУДУВАТИ НА ЗАХІДНІЙ УКРАЇНІ АВТОМОБІЛЬНІ ЗАВОДИ

Німецькі постачальники деталей для автомобільної промисловості заявили про наміри побудувати нові заводи на Західній Україні протягом найближчих років.

_dsc1489_af45e

Про це йдеться в заяві Делегації німецької економіки в Україні, передає DW.

Німецькі постачальники автодеталей планують створити 9-10 тисяч нових робочих місць. Бізнесмени уточнили, що на сьогодні на виробничих майданчиках в західному регіоні України вже працюють близько 25 тисяч чоловік.

Делегація також повідомила про “значне зростання” кількості німецьких компаній в Україні − з березня 2013 року, ще до початку конфлікту на Донбасі. Відтоді присутність економіки Німеччини в Україні зросла на 5,1%, а кількість юридичних осіб з німецькою участю − на 6%.

Експорт з Німеччини в Україну в 2015 році значно впав − на 18,4% порівняно з 2014 роком, проте в січні поточного року вперше за 32 місяці показав зростання − на 11,8%, згідно зі статистикою організації.

Український експорт у Німеччині в січні 2016-го зріс на 7,7%. В цілому обсяг прямих німецьких інвестицій в економіку України на кінець минулого року склав близько $5,4 млрд. Делегація вказала, що це − 12,5% загальних прямих іноземних інвестицій в Україну, третє місце після Кіпру та Нідерландів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: