Навіть на збір полуниці не пустять: Польща перестане приймати українських біженців

Українські біженці у Польщі можуть втратити можливість отримувати виплати. Про це заявив речник польського уряду Пьотр Мюллер.

Про це повідомляє businessinsider.com.pl.

Усі прийняті документи у Польщі пов’язані із пільгами та захистом українських біженців закінчуються 31 грудня 2023 року.

Тож багатьох наших громадян цікавить питання, чи можна буде отримати допомогу, якщо буде необхідний прихисток у європейській країні.

В ефірі Polsat News у речника польського уряду Петра Мюллера запитали, чи зникнуть соціальні виплати для біженців з України. На що чиновник відповів:

“Регламент є тимчасовим і втрачає чинність на початку наступного року. Ніщо не є постійним, тільки на період збройного конфлікту, що триває, а положення просто втрачають чинність на початку наступного року. На даний момент немає рішення про продовження тих речей, які зазначені у законі”.

Така заява Петра Мюллера пролунала на тлі торгового конфлікту між українською та польською владою.

Польща запровадила заборону продажу українського зерна на своїй території.

Єврокомісія вирішила дозволити продаж зерна на всій території Європейського Союзу, але Польща в односторонньому порядку продовжила заборону.

Україна у відповідь заявила про заборону ввезення на свою територію польських овочів та фруктів – яблук, капусти, помідорів, цибулі та інше.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.