Діти в авто: які сюрпризи чекають на водіїв

У Європі такі правила діють вже 20 років


За місяць Верховна Рада планує внести зміни до законодавства, що змусять водіїв більше приділяти уваги безпеці своїх найменших пасажирів.

Про це пише “Атомотоклуб”.

Парламентарі збираються переглянути законопроект щодо безпечного перевезення дітей в транспортних засобах та притягнути водіїв до відповідальності, поки що адміністративної, за перевезення дітей зростом до 145 см та віком до 12 років не у спеціальних кріслах.

Таке рішення прийняла влада у зв’язку зі збільшенням випадків смертельних ДТП на дорогах, де чималу частину із жертв складають діти.

Депутати пропонують зобов’язати водіїв виконувати нововведення, а у протилежному випадку сплатити штраф у розмірі 255-340 гривень.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, спеціальні крісла, у порівнянні зі звичайними пасками безпеки, зменшують смертність дітей під час аварій більші, ніж у половину.

Українські батьки здебільшого нехтують цими правилами. За статистикою, лише половина водіїв перевозять дітей до 12 років у автокріслах, у той час як вже два десятки років у ЄС це правило є обов’язковим.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.