Гібридна війна: чи варто ризикувати задля непевного заробітку?

Багато років поспіль жителі України шукали місце працевлаштування в сусідній Росії. Дехто знаходив собі короткочасний сезонний заробіток, а хтось проводив більшу частину свого життя в мегаполісі Москви чи в далекому Сибіру.

Як стверджують чоловіки, котрі нещодавно повернулися з так званих «заробітків», на сьогодні шансів потрапити на роботу до Росії у них небагато. Більшість російських роботодавців не хочуть давати роботу «бандерівцям», а вибирають більш дешеву робочу силу з Середньої Азії. А навіть, якщо ти вже і отримав роботу, то не факт, що за неї заплатять.

Ще однією небезпекою під час поїздки на «заробітки», з якою стикаються українці, є підступна діяльність ФСБ (КДБ) Російської Федерації. Останнім часом мають місце випадки вербування «шукачів заробітку» представниками кремлівських спецслужб з використанням психологічного тиску, створення компрометуючих ситуацій з порушенням їх прав та свобод різного роду правоохоронними органами РФ з метою їх подальшого використання  у гібридній війні проти України.

Така ситуація склалася під час перебування одного із мешканців західного регіону на заробітках у Росії в кінці 2014 року, в котрого був викрадений паспорт перед самим поверненням додому. Дану обставину вміло використали співробітники ворожої спецслужби. За викраденим паспортом було зареєстровано близько десяти інтернет-сайтів. Ці інформаційні ресурси країна-агресор почала використовувати як елемент гібридної війни для дестабілізації ситуації в Україні.

У подальшому українець, у якого вкрали паспорт, відмовився від роботи в Росії через загрозу провокацій.

Зважаючи на ситуацію на кордоні, можливість отримати звинувачення у сфабрикованих злочинах та просидіти роки у російській в’язниці та інші небезпеки, чи вартують зароблені там гроші того?

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: