Не відбирати права за водіння після 2-х пляшок пива: новий законопроект

Народні депутати пропонують дозволити регулярні перевірки водіїв на алкоголь і не позбавляти прав водіїв з легким ступенем сп’яніння.

До Верховної Ради внесено законопроект «Про внесення змін до деяких законів щодо перевірки водіїв транспортних засобів на стан сп’яніння», передає АвтоЦентр.

Група депутатів пропонує змінити процедуру перевірки на алкоголь і уточнити покарання для водіїв. Проект закону дає Нацполіціі право проводити регулярні перевірки водіїв в місцях, де велика ймовірність випадків керування транспортним засобом у нетверезому стані. Водії зобов’язані будуть зупинятися і проходити тест на алкоголь.

Крім того, депутати пропонують трохи змінити покарання за водіння в нетверезому вигляді:

– 0,2-05 проміле алкоголю в крові – штраф в 600 неоподатковуваних податком мінімумів (10 200 гривень). Права в такому випадку (а це рівноцінно 2 пляшок пива) відбирати не будуть;

– 0,5-1 проміле або стан наркотичного сп’яніння, а також повторне порушення з показником 0,2-0,5 проміле – штраф 600 неоподатковуваних мінімумів і позбавлення права керувати транспортним засобом на 1 рік;

– 1-2 проміле – штраф 1200 неоподатковуваних мінімумів (20 400 гривень) і позбавлення водійських прав на 3 роки;

– понад 2 проміле або відмова від перевірки на алкоголь – штраф 2400 неоподатковуваних мінімумів (40 800 гривень) і позбавлення водійських прав на 3 роки.

Таке ж покарання передбачено і за повторне (протягом року) порушення з рівнем алкоголю більше 0,5 проміле.

Всього за 2017 рік Національна поліція вже склала 46 270 протоколів за керування транспортними засобами в нетверезому стані. До бюджету вже надійшло 500 млн. гривень від штрафів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.