По 20 доларів за годину: як можна заробляти подорожуючи. Повинен знати КОЖЕН!

Для багатьох людей жити в подорожах — це мрія. Але вона цілком здійсненна, якщо розібратися як заробляти в подорожах і подолати свої упередження і страхи. Тому у статті поговоримо про те, як заробляти в подорожах, передає Корупція.Інфо

 

Як подорожувати і одночасно заробляти

Життя в подорожах (traveliving) — дуже цікавий досвід, що приваблює в основному молодих і вільних людей. Набагато рідше таким життям живуть сімейні люди з дітьми, але й таке трапляється. Втім, тема сьогоднішньої статті не про те, як прекрасно в подорожах, а як дійти до такого життя

Відразу варто зрозуміти, що подібні подорожі будуть відрізнятися від звичного відпустки. Не вийде проводити всі дні безперервно на пляжі, море, екскурсіях і прогулянках по новому місту. Доведеться приділяти час роботи. Але зате вільний час ви зможете провести не в сірому місті, а на березі моря або в іншому мальовничому місці.

Насправді існує багато способів заробляти в подорожах. Я почну з улюбленою для мене теми — інтернет доходи.

Як заробити в інтернеті, коли подорожуєш

За допомогою інтернету ви можете працювати в будь-якій точці світу, а значить не будете прив’язані до одного місця. Це чудово, от тільки варто врахувати деякі проблеми, з якими можна зіткнутися:

Власна лінь, коли після довгої екскурсії, серфінгу або інших розважальних заходів не хочеться працювати. Чи є бажання тільки спати і їсти кавуни на пляжі під звуки хвиль. Складно зосередитися і працювати по 8 годин на день, як це буває в сірому місті. Так що плануйте години роботи, дотримуйтеся плану. Якщо потрібно вирушити завтра на цілий день у гори або на пляж, сьогодні потрібно попрацювати в подвійну зміну.

Відсутність інтернету — у багатьох містах немає інтернету, під час шляху ви не зможете підключитися до Wi-Fi, так що варто продумувати цей момент. Заздалегідь знайдіть списки місць, де можна вийти в інтернет (кафе, аеропорти, вокзали тощо). Можна купити місцеву сімкарту з інтернетом.

Розбивайте роботу на дві частини — оффлайн та онлайн. Приміром, в онлайні потрібно зібрати інформацію для статті, уточнити статистику, загугліть картинки для оформлення, власне взяти замовлення, листуватися з замовником. Коли немає інтернету виконуйте всі справи, для яких він не потрібен — написати статтю, обробити картинки, змонтувати відео, розібрати інформацію, скласти план для пошуку інформації.

Втрата інформації — в подорожах дуже легко зіпсувати ноутбук під проливним дощем, впустити його з катера в море, впустити рюкзак з гори або з мотобайк, а також його можуть банально вкрасти. Тому кожен вечір або при першій же можливості робіть резервну копію даних і на флешку, і в хмарне інтернет-сховище, і ще де-небудь. Тоді ви будете впевнені, що ваші зусилля не пропадуть дарма.

А тепер безпосередньо варіанти, на які варто звернути увагу. Копійчані заробітки я навіть не розглядаю. Навіть якщо ви зможете заробити 100 карбованців у день, цього явно не вистачить на повноцінну подорож. Тому граємо тільки по великому.

Фріланс при подорожах

Фріланс — це віддалена робота, на якій ви можете виконувати завдання з будь-якої точки світу, де є інтернет. Він може бути постійно, головне щоб у годину X ви могли вийти на зв’язок з замовником і відправити потрібну інформацію/файли. Так що протягом тижня можна жити на природі, і раз в тиждень приїжджати у велике місто, де є інтернет.

Варіантів діяльності в цій сфері маса — у мене є окремий розділ на сайті, присвячений цьому питанню. Саме у фріланс йдуть багато людей з офісів та інших сидячих професій, тому що це зручно не тільки в подорожах, але і в повсякденному житті.

Плюси:

Ви не прив’язані до одного місця — працювати можна де завгодно, головне взяти з собою ноутбук і знайти доступ в інтернет.

Ви не прив’язані до певного часу — немає потреби працювати з 9 до 18, можна виконувати завдання уривками або в найспекотніший час, коли навіть на пляж не вийдеш з-за палючого сонця.

Ви не прив’язані до одного замовнику — якщо не зійшлися характерами, ви можете дуже просто розірвати відносини і знайти іншого роботодавця. Особливо актуально для досвідчених фрілансерів з хорошою репутацією.

Ви самі керуєте фінансами — встановлюєте ціну за свої послуги, регулюєте кількість замовлень, що виконуються, підвищуєте вартість, коли відчуваєте що стоїте дорожче.

Мінуси:

Немає стабільності — як кажуть «то пусто, то густо». В інтернеті розвинений сезонний фактор, з-за якого влітку спостерігається значний відтік замовників, а перед новим роком кількість замовлень різко зростає (багато залежить ще й від спеціалізації). Тому складно передбачити свої доходи і завжди потрібно мати фінансову подушку безпеки.

Читайте також  "Мати вбила дитину, а потім вивезла на пустир": деталі вбивства школярки у Кропивницькому

Висока конкуренція — в простих сферах, куди легко потрапити, дуже багато бажаючих заробити. Новачкам буває складно пробитися — ні репутації, прикладів робіт, відгуків, впевненості.

Складно змусити себе працювати — на звичайній роботі за неробство буде догана, штраф, звільнення. А працюючи вдома втрачаєш наглядачів і дуже легко розслабитися — спати до полудня, довго сидіти в соц.мережах і приділяти роботі занадто багато часу

Стати фрілансером дійсно може кожен, але треба мати або розвинути в собі корисні навики: відповідальність, старанність, пунктуальність і впевненість. Доведеться продавати свої послуги — відгукуватися на замовлення, спілкуватися із замовниками, справлятися з конкуренцією і т. п.
Дистанційна робота при подорожах

Дистанційна (дистанційна) робота — це практично як фріланс, але тільки ви працюєте на одного замовника по мережі. Якщо поточна робота дозволяє виконувати ваші обов’язки віддалено, можна переговорити з начальником про переведення вас в «домашній офіс».

В основному цією можливістю можуть скористатися люди не ручної праці, де в основному цінується творчість або розум. Наприклад, зовсім необов’язково знаходитися поруч з начальником, щоб розробляти дизайн або писати код для програми. Досить висилати через інтернет напрацювання і вносити правки.

Але не варто думати, що тільки цю роботу можна виконувати віддалено. Дуже багато можуть працювати дистанційно — бухгалтера в невеликих компаніях, секретарі, системні адміністратори, маркетологи і т. п. Багато що залежить від специфіки роботи компанії, але в цілому подумайте про таку можливість.
Власний інтернет-бізнес

Свій інтернет-бізнес — дуже розмите поняття, але головний посил — ви самі собі начальник.

Створити прибуткову справу з нуля непросто, але цілком реально. І варіантів досить багато, залишиться тільки вибрати для себе підходящий:

Інфобізнес — створювати навчальні курси з будь-якого напрямку, в якому ви добре розбираєтеся. Останнім часом цим займається дуже багато людей, але якщо ви дійсно гарні в якомусь питанні, зможете домогтися успіху. Великий плюс — не вимагає багато фінансів, вони будуть потрібні в основному на етапі просування. Докладно я вже розглядала інфобізнес, так що краще прочитайте статтю по цій темі.

Онлайн-викладання — для цього теж потрібно володіти певними знаннями, щоб було чому вчити. Це може бути щось з шкільної програми (репетиторство), а також будь-які життєві навички або навіть послуги інтернет-психолога. Здійснити досить просто — знадобиться ноутбук, Skype і хороший інтернет. Ну і знання, звичайно. Розцінки за навчання призначаєте самостійно, а учнів легко знайти в інтернеті.
Заведіть магазин

Інтернет-магазин — у часи соціальних мереж навіть не доведеться створювати сайт, достатньо групи/сторінки на популярних сайтах: VK, FB, IG, ОК. Викладайте фотографії товарів, привабливий опис, ціну (собівартість + доставка + вигода) і просувайте її. Якщо врахувати, що в азіатських країнах можна знайти дуже цікаві речі за низькими цінами, ви зможете непогано заробити. Деталі цього бізнесу можна подивитися в окремій статті.

Соціальні групи — в соц.мережах можна створити не тільки інтернет-магазин, але і розважальний/тематичний паблік або групу. Розміщувати пости, розвивати його, набирати більше людей, а потім продавати рекламу і просувати партнерські програми в тему. Покроково весь процес розвитку груп я розписала в цій статті.

Канал на YouTube — якщо ви любитель подорожей, напевно, знаєте який-небудь travel-канал і мріє жити таким життям. З боку може здатися, що це дуже просто знімаєш свої щоденні пригоди, швидко монтуєш і викладаєш. Мільйони в кишені! Насправді це тяжка праця — потрібно продумати сценарій, щоб було цікаво глядачам, спілкуватися з ними, придбати якісну камеру і освоїти програми для монтажу. Викладати відео потрібно мінімум 2 рази в тиждень, щоб капали гроші. При цьому доходи в перший час будуть не дуже великі, поки що не з’явиться постійна аудиторія. Загалом рекомендую прочитати статтю «скільки можна заробити за 1000 переглядів на ютубі», щоб трохи розібратися в нюансах цієї роботи.

Завести свій сайт/блог — багато хочуть завести свій блог про подорожі, де можна буде ділитися своїми враженнями, викладати цікаві пости про нові країнах і заодно заробляти. Але travel-сайтів зараз занадто багато і буде складно виділитися. Якщо хочете саме заробити, краще завести сайт на будь-яку тематику, розвинути і заробляти за рахунок реклами/партнерських відрахувань. З фінансової точки зору буде набагато вигідніше.
Інші варіанти заробітку, якщо подорожуєте

Читайте також  Франківці в середньому заробляють 5 780 гривень на місяць

Крім цього є і інші онлайн-сервіси для заробітку. Не буду виносити кожен окремим пунктом, а перекажу коротко в одному списку.

Фотографії для фотостоков — серед мандрівників багато фотографів. І не всі вони працюють віддалено на якийсь журнал або сайт, багато викладають фотографії на спеціальні сайти. Кожен бажаючий може викласти свою фотографію (яка відповідає вимогам), і отримати гроші за її продаж. Причому хороші фотографії купують неодноразово. Вивчіть вимоги, купіть хорошу камеру і заробляйте на фотках. Спочатку дохід буде скоріше додатковим, ніж основним, але у міру поповнення бази та напрацювання навичок ви зможете заробляти більше. Детальніше про фотостоках можна прочитати в цій статті.

Сайт Grabr — спеціальний сайт, де всі охочі можуть замовити мандрівникам покупку товару в іншій країні. За свої послуги мандрівник отримує винагороду, але зазвичай не дуже велике (близько

20$), хоча є і високооплачувані доставки близько 100-250$ за товар. Сайт може бути цікавий завзятим мандрівникам, які часто їздять в інші країни по роботі. Можна мимохідь захопити рідкісну косметику, сувенір або інший дріб’язок, віддати покупцеві і отримати винагороду. Але є певні ризики — купівля за свої кошти, крихкі речі можуть розбитися, покупець може зникнути і т. п. Так що варто обережно користуватися сервісом, а детальніше про нього можна прочитати на сайті grabr.io/ru.

На мій погляд в подорожах найзручніше заробляти саме в інтернеті. У цьому випадку ви не прив’язані до одного місця, незалежні і не доведеться витрачати час на пошук роботи після приїзду в нову країну.

Але якщо ви не хочете зв’язуватися з інтернетом або віддаєте перевагу ручна праця, тоді можна розглянути пропозиції на місці. Давайте подивимося, на що можна звернути увагу.
Як заробляти в подорожах на місці

Коли ви подорожуєте і плануєте заробляти на місці, варто дотримуватись заходів безпеки:

У вас обов’язково повинні бути фінанси на перший час, поки ви не знайдете роботу.

Перед приїздом уточніть в інтернеті мають право працювати приїжджі в країні і на яких умовах. У ряді країн є сувора заборона на певні вакансії, краще не ризикувати.

Пошукайте вакансії до приїзду — у багатьох країнах і містах є окремі форуми для російськомовних, де розміщують оголошення про роботу.

Будьте обережні при виборі вакансій, щоб не нарватися на недобропорядних громадян
Влаштуватися у місцеву компанію

У туристичних зонах цілком реально знайти непогану роботу. Не варто розраховувати на щось серйозне, найчастіше вакансії пов’язані зі сферою обслуговування. Але і такий варіант непоганий, щоб пожити в теплих краях.

Варто звернути увагу на наступні напрямки:

Готелі — влаштуватися обслуговуючим персоналом, менеджером по продажам, працювати з клієнтами, перекладачем і т. п.

Туризм — продавець турів, гід, консультант і т. п.

Нерухомість — продавати будинки або квартири російськомовним покупцям.

Ресторани — офіціанти, посудомойщики і т. п.

Навчання — викладати йогу, танці, мови, вчити серфінгу і т. п.

Розваги — роздавати флаєри, закликати людей в клуби/кафе. Можливі професії: діджей, оператор на атракціонах, аніматор і т. п.

Збір фруктів/овочів — у деяких регіонах дуже популярний такий сезонний заробіток. Наприклад, можна поїхати на кілька тижнів у Фінляндію збирати полуницю. Або відправитися в Австралії, де за фермерську роботу платять непогані гроші (12-20$).

Вакансій насправді багато, особливо в «гарячий сезон». Так і в повсякденному житті теж потрібні різноробочі і просто робітники в різні компанії. Багато що залежить від ваших навичок і країни перебування.

Чим більше мов ви знаєте, тим вище шанси знайти хорошу роботу.
Надання послуг

Деякі мандрівники не утруднюються офіційним пристроєм компанії, а працюю на себе. Варіантів для такого виду діяльності теж предостатньо.

Аніматор — потрібно бути активним, веселим і товариським, і буде нескладно знайти роботу.

Няня — багато сімейні туристи приїжджають з дітьми, але хочуть провести час тільки вдвох. Ви можете посидіти з дітлахами, поки дорослі насолоджуються відпочинком, і заробити на цьому.

Навчання мовам, плавання, серфінгу, кайтінгу або приготування місцевих страв. Все залежить від ваших умінь і країни перебування.

Проводити індивідуальні тури і екскурсії — якщо ви добре знаєте місцевість, можна пропонувати туристам свої послуги в якості гіда.

Збирати групи і пропонувати оригінальні маршрути — набрати 6-10 туристів і організувати їх відпочинок так, як не зможуть вони самі або масові туроператори. Власник сайту amazingtrip.org починав саме з цього, а тепер у нього напрямок у кілька країн та всю роботу виконують найняті гіди.

Читайте також  В Україні змінили правила покупки доларів

Фотограф — у мальовничих місцях можна влаштувати чудову професійну фотосесію туристам. У століття инстаграма дана послуга дуже актуальна і буде користуватися великим попитом.

Весільний організатор — дуже популярно влаштовувати весілля в жарких країнах «як у фільмі». Але самостійно все організувати складно, і на виручку можете стати ви.

Ріелтор — підшукувати приїжджим недорогі варіанти оренди будинків/квартир, а також нерухомість для покупки. Допомога в переговорах, оформлення документів і т. п.

Хенд-мейд — робити прикраси з мушель або інших натуральних матеріалів, цікаві сувеніри або іграшки дітям. Продавати самостійно або домовитися з місцевим магазинчиком про продаж за відсоток.

Відкриваємо бізнес на пляжі

На відміну від попереднього розділу, в цьому випадку ви втратите свободу пересування, тому що доведеться наглядати за бізнесом хоча б перший час. Але з часом можна буде найняти персонал і перекласти частину турбот на чужі плечі.

Варіантів тут теж досить багато:

Оренда транспорту — мотоцикли, мотобайки, машини, автобуси і т. п.

Оздоровчий комплекс — масаж, грязьові ванни, басейни, лазні і т. п.

Салон краси — дівчата в будь-якій країні хочуть виглядати відмінно, тому актуально відкрити салон з російськомовним персоналом. Туристи віддадуть перевагу звернутися до тих, хто їх точно зрозуміє і з ким можна поговорити під час процедури. Послуги стандартні — макіяж, зачіски, манікюр, педикюр тощо

«Морська школа» — навчати на березі моря новачків серфінгу, кайтінгу, дайвінгу та інших водних видів спорту. Потрібен сертифікат.

Відкрити приватний дитячий садок для дітей туристів і місцевих жителів.

Організовувати свята та проводити дитячі свята, дні народження та інші заходи.

Купити нерухомість і відкрити готель або невеликий гестхаус. Деякі навіть не купують свою нерухомість, а домовляються з місцевими жителями, що за відсоток знайдуть для них постояльців (можна через той же airbnb).

Варіанти є завжди

Громадське харчування — відкрити в популярних туристичних місцях оригінальне кафе, з цікавим оформленням або цікавими стравами. Хтось відкриває в азіатських країнах росіяни кафе, щоб залучити соскучившихся по знайомих страв росіян. Та й туристи найчастіше воліють звичну кухню, особливо якщо є маленькі діти.

Проводити тренінги і навчальні майстер-класи — вчити людей танців, грі на музичних інструментах, малювання, феншую і чого завгодно, що може користуватися попитом.

Але варто розуміти, що в іншій країні зареєструвати і почати бізнес набагато складніше, ніж власної. Дуже багато підводних каменів, про які варто подумати перш ніж приступити до здійснення свого плану. Так що краще спочатку поживіть місяць-другий в країні, озирніться, поспостерігайте за схожим бізнесом і поспілкуйтеся з людьми. Тільки коли все проясниться — пробуйте.
Подорожі і волонтерство

Деякі організації готові забезпечити мандрівників їжею і житлом, якщо вони будуть допомагати. Допомога може бути різною — облагородити територію заповідника, побудувати будинки біженцям, прокласти піші стежки в лісі і т. п.

У будь-якому випадку крім роботи у вас буде кілька вільних годин, щоб оглянути місто, відчути атмосферу життя та насолодитися подорожжю.

У Вконтакті є група, в якій викладають анонси подібних заходів. Знайти можна по слову TravelVolunter.

В цей же варіант можна віднести звичайний бартер — ви працюєте на людину, а він надає вам житло та їжу. Приміром, фермерство, підробіток в гестхауса, у сімейному ресторані, в рибальських селах і т. п.
Додаткові способи подорожувати

Work and Travel — підходить для студентів, так що підійде далеко не всім. Але якщо ви все ще вчитеся в університеті, не пропустіть таку чудову можливість. Ви зможете відвідати іншу країну, підтягнути іноземну мову, заробити і отримати незабутній досвід.

Для студентів є і інші подібні програми, так що поизучайте питання і підберіть підходящий варіант.

Каучсерфінг — це міжнародний сайт couchsurfing.com, на якому можна знайти безкоштовне місце для ночівлі у незнайомих людей. Користуватися сайтом може тільки людина старше 18 років, для отримання розширених можливостей потрібно заплатити 1000 рублів і вказати дані картки. Сайт підтримує російську мову, але прийнято спілкуватися англійською мовою. Дуже цікавий проект, який буде корисний товариським мандрівникам.

На цьому закінчується мій список можливостей для заробітку за кордоном, так що ви напевно зможете знайти для себе відповідний спосіб подорожувати і заробляти одночасно. Впевнена що є й інші варіанти, які не потрапили в цей список. Якщо раптом я ще щось знайду, обов’язково доповню статтю. А ви можете пропонувати свої варіанти в коментарях, буде дуже цікаво послухати.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.