Час отримувати водійське: МВС презентувало нові екзаменаційні тести з Правил дорожнього рух

Нові тести почнуть використовувати на екзаменах з ПДР вже з 1 липня

Головний сервісний центр МВС презентував нові екзаменаційні питання зі правил дорожнього рух – їх почнуть застосовувати на іспитах вже 1 липня. Як наголосили у прес-службі сервіс центру, відтепер можна безкоштовно перевірити свою підготовку до екзамену – просто на сайті ГСЦ МВС.

У нових тестах питання згрупували відповідно до категорій водійського посвідчення – водіям легкових автомобілів, наприклад, не доведеться відповідати на питання стосовно управлінням автобусів чи вантажівок. Тест тримає 20 хвилин і складається з 20 питань, які система випадково обрала. Обов’язково містяться питання за чотирма тематичними категоріями: 10 питань із правил дорожнього руху, 4 – з будови та експлуатації транспортних засобів, 4 – з основ безпеки руху та 2 – з надання першої меддопомоги.

 

“Протягом березня та квітня Головний сервісний центр МВС вперше провів відкрите онлайн обговорення. Загалом у обговоренні взяли участь 10 тис. 706 українців — серед них і викладачі профільних навчальних закладів, і пересічні громадяни. В середньому щодня надходило близько 100 пропозицій. Експертною групою було опрацьовано 3500 відгуків та внесено 800 поправок до питань з метою усунення двозначності питань або варіантів відповідей”, – хизуються у МВС.

 

Станом на червень 2017 року вартість складання теоретичного та практичного іспитів становить 26 грн, а бланк посвідчення водія — 201 грн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.