5 українських альтернатив «ВКонтакте» і «Однокласники»

Після гучних заборон російських соцмереж в Україні Інтернет-користувачі розділились на два табори: ті, хто підтримує таке рішення; і ті, хто проти. Перша категорія «пересіла» на «Facebook» (більшість з таких людей вже давно користувались соцмережею Цукерберга, проте не гребували зайти і у «ВК» чи «ОК»), натомість другі – взялись за пошуки шляхів обходу заборони – «Tor», «VPN», «Proxy», тощо. Однак використання іноземної ІР-адреси викликає певний дискомфорт, особливо при роботі з Android пристроїв, та повністю унеможливлює безлімітний доступ до заборонених СМ в рамках окремих 3G тарифів, пропонованих вітчизняними операторами зв’язку. Тому і ця категорія користувачів поступово зменшується. При виборі альтернативної соцмережі, користувачі звертають увагу на можливість прослуховування  музик, схожість інтерфейсу та можливість переносу інформації з уже існуючого акаунту.

Таким чином українцям зараз пропонується на вибір декілька вітчизняних соціальних мереж:

1) «Українці онлайн» – велика спільнота українських користувачів Інтернету, заснована на взаємних інтересах (http://www.uol.ua). Створена декілька років тому платформа повільно, але впевнено набуває обертів. Скоріше нагадує «LiveJournal» чи «Facebook», аніж російські аналоги;

2) «Ц.укр» – назва є скороченням словосполучення «Це – Україна» (https://ц.укр). Ресурс позиціонує себе як молода українська соцмережа, створена під керівництвом киянина Михайла Гриненко. У соцмережі є велика перевага: одним кліком можна перенести всю інформацію, включаючи музику і фото, з «ВКонтакте» на свій акаунт «Ц.укр».

3) «Ukrface» (http://ukrface.com.ua) – у соцмережі є всі звичні для користувача функції: особиста сторінка, друзі, музика, фото, відео і загальний чат. Особливістю «UkrFace» є переклад на кримськотатарську мову, що не пропонує жодна з наших або зарубіжних соцмереж.

4) «UkrOpen» (https://ukropen.net). Ця соцмережа не скопіювала сайти, які вже існують, а написана з нуля, запевняють розробники. Вбудована система пошуку новин дає змогу обговорювати події з іншими користувачами. На сайті дозволено реєструватися лише особам, старшим 13 років.

Читайте також  Лікарі були шоковані: жінка народила дитину і покинула, як і попередніх, бо не потрібна

5) Крім того, канадська ІТ-компанія «StartupSoft планує» розробити спеціальну соцмережу для українців з назвою «Ukrainians». 20 травня завершився збір 50 тис. підписів за створення цієї мережі, тож уже 3 червня публіці представили її першу версію. «Команда з 30 програмістів із «StartupSoft» разом з Олександрою Струмчинською готові розробити українську соцмережу одночасно для трьох платформ: «web», «iOS» i «Android», – вказано у повідомленні на офіційній сторінці майбутньої соцмережі, яка зараз функціонує у режимі «Вeta».

Тож окрім всесвітніх соціальних мереж «Facebook», «Twitter», «Instagram», українці мають і свої продукти, що дає змогу повністю і остаточно відмовитись від санкційних «ОК» та «ВК».

За матеріалами:

http://www.segodnya.ua/ukraine/alternativy-kinopoisk-muzyk%D0%B0-v-vkontakte-vk-i-drugim-zapreshchennym-resursam.html

https://gazeta.ua/articles/mova-zavtra/_alternativa-vkontakte-5-ukrayinskih-socmerezh/772970

http://nv.ua/ukr/ukraine/events/alternativa-vkontakte-kanadski-programisti-planujut-rozrobiti-sotsmerezhu-ukrainians-1171446.html

https://www.obozrevatel.com/ukr/tech/news/15637-alternativa-vkontakte-nazvani-termini-relizu-novoi-ukrainskoi-sotsmerezhi.htm

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: