В Івано-Франківському коледжі фізичного виховання зафіксовано спалах кору. Вже захворіло шестеро студентів

В Івано-Франківську зафіксовано спалах інфекційного захворювання – кір.

Наразі найбільше хворіють студенти франківського коледжу фізичного виховання Національного університету фізичного виховання та спорту України, повідомляє Франик посилаючись на Івано-Франківський обласний центр МОЗ.

Відомо, що це групове захворювання і хворих на кір уже є понад шість студентів. Серед них четверо знаходяться на стаціонарному лікуванні. Їх госпіталізували до обласної клінічної інфекційної лікарні міста Івано-Франківськ. Ще двоє хворих знаходяться на амбулаторному обстеженні.

Наразі фахівці ДУ “Івано-Франківського ОЛЦ МОЗ України” готуються провести ряд необхідних протиепідемічних заходів. Вони також наголошують, що найкращим способом боротьби із цим захворюванням – це вакцинація.

Однак, як зауважує Галина Бенько, головний імунолог обласної дитячої лікарні, що наша область лідирує за кількістю хворих, а вакцини немає. Минулий 2016 рік закінчився із показниками вакцинації 14, 5%, а мало би бути 95%.

Також вона додає, що і цього року вакцини багато немає, але є в такій кількості, яка має вистачити на дітей і її потрібно робити не вагаючись, бо кір якраз набирає обертів.

Додамо, що згідно статистиці хворих на інфекційне захворювання вже є понад 279 дітей.

Насамкінець спеціалістка додає, що вся вакцина, яка ввозиться в Україну має відповідні міжнародні сертифікати якості та стандарти виробника, тому вона ні в якому разі не принесе дітям шкоди.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.