“Їсти хочеться…” Історія про бідного дідуся у вишиванці взяла за живе українців

У мережі з’явилася чутлива історія про бідного 80-річного киянина у вишиванці. Її на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook опублікував журналіст Влад Антонов.

За його словами, випадок стався в Голосієвському районі Києва. Він помітив літнього чоловіка, який порпався у смітнику.

“Підходжу до парковки, елітний будинок біля метро, стоять дорогі позашляховики підкорювачів столиці. У ряду елітних смітників копається дідусь близько 80 років, зник майже по пояс. Знайшов якісь недоїдки, склав у пакет”, – написав Антонов.

Він зазначив, що чоловік був вдягнений у чисті речі.

“Чистий одяг, випрана біла сорочка з елементами вишиванки. Правда видно, що не стригся і не голився дуже давно. Підходжу, простягаю трохи грошей. Задкує… Прошу взяти. Образився, говорить ні, грошей не візьму, лажу по смітниках, уся пенсія на квартплату йде, а їсти хочеться…” – написав Антонов.

Ця зустріч наштовхнула його на роздуми.

За словами журналіста, саме такі люди точно допоможуть безпритульній тварині чи тому, хто цього потребує, а не бізнесмени, яким шкода дати на доброчинність кілька сотень гривень.

“І така людина швидше допоможе тваринам, наприклад, ніж власники бізнесу, яких у мене в друзях у кожному профілі більше 100. Люди, які заробляють тисячі доларів на місяць, не хочуть і 200 грн дати, а ті, у кого нічого немає, легко діляться з тими, кому потрібна допомога”, – висловився Антонов.

Пост зачепив за живе українців. У своїх коментарях вони зазначили, що їм дуже шкода бідного дідуся. Деякі розповіли історії про те, як допомагають літнім людям грошима та навіть запропонували організувати флешмоб, щоб підтримати пенсіонерів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.