До Івано-Франківська привезли мощі Матері Терези (фото)

До Івано-Франківська привезли мощі Матері Терези. Івано-Франківськ став першим містом в Україні до якого привезли мощі святої Терези.

Перебуватимуть мощі святої в обласному центрі з 7 травня в архикатедральному і митрополичому соборі Воскресіння Христового (УГКЦ) і тут залишаться на зберіганні, інформує кореспондент Фіртки.

З 5-7 травня Івано-Франківськ святкує свій День народження – 355 років, тому чимала кількість іванофранківців та гостей міста зможуть віддати шану Матері Терезі.

“У цей день ми всі помолимося, щоб Боже благословення зійшло на Івано-Франківськ і його мешканців. Якраз у цьому часі, який переживає країна – св. Тереза є світлом. Дуже символічно, що саме у цей час ми зустрічаємо Матір Терезу. Хотілося, щоб ми навчилися від Матері Терези поважати один одного, допомагати тим, хто потребує помочі. Ми всіх запрошуємо на святкування і чекаємо у наших храмах”, – сказав митрополит Володимир Війтишин.

В неділю об 11.00 ранку мощі були урочище внесені до Кафедральний собор Святого Воскресіння.

Довідка:
Свята Мати Тереза (26 серпня 1910 — 5 вересня 1997) — католицька черниця, засновниця доброчинних місій, лауреат Нобелівської премії миру за 1979 рік. Впродовж сорока років черниця допомагала злиденним, хворим і сиротам у місті Колката (Калькутта) в Індії.
Мати Тереза пережила серцевий напад в Римі в 1983 році під час відвідин папи Івана Павла II. При другому нападі в 1989 році їй вживили електрокардіостимулятор. В 1991 році в Мексиці проблеми із серцем повторилися. Вона запропонувала свою відставку з поста керівника Доброчинних місій. Але таємне голосування серед черниць вирішило, що вона повинна залишитися. Мати Тереза погодилася продовжувати працювати.
У квітні 1996 року мати Тереза впала й зламала ключицю. У серпні вона зазнала приступу малярії, знову відмовило серце. Їй зробили операцію на серці, але стало зрозумілим, що вона згасає. 13 березня 1997 року вона покинула пост керівника місій, а 5 вересня, через 7 днів після 87-го дня народження, померла.
Калькутський архієпископ Генрі Себастьян Д’Суза розповів, що, коли її вперше госпіталізували з хворобою серця, він за її згодою звелів священикам здійснити екзорцизм над нею, бо подумав, що її хвороба, можливо, — витівки диявола.
На момент смерті матері Терези Доброчинні місії налічували 4000 сестер, 300 братів і близько 100000 волонтерів, вони працювали в 610 місіях в 123 країнах світу.
4 вересня 2016 року під час Богослужіння на площі Святого Петра у Ватикані Папа Римський Франциск проголосив Матір Терезу святою.

Читайте також  На Прикарпатті горять трансформатори

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.