У Франківську на хлібокомбінаті запустили нову “батонну” лінію (ФОТО)

Хліб одразу з печі йде на лінію, звідки потрапляє на охолодження, а звідти – на нарізку та пакування.

У четвер, 27 квітня, на Івано-Франківському хлібокомбінаті “Цар-хліб” відкрили нову виробничу лінію. А також презентували черговий інвестиційний проект.

Директор “Цар-хлібу” Світлана Криворучко каже, крім нової системи транспортерів охолодження хліба, яка закінчується апаратом для порізки й пакування продукці, на виробництві модернізували склад готової продукції.

“Ми запровадили систему автоматичної подачі заявок через систему німецької фірми Toolbox, – говорить Криворучко. – Ми перейшли на цілком  пластикову тару – ящики, придбали нові автомобілі. Тепер ми можемо задовольнити потреби споживачів і надати їм ще свіжіший продукт нашої фірми”.

За словами генерального директора холдингу “Хлібні інвестиції” Юрія Триндюка, проект коштував близько 1,2 мільйона доларів.

“Ми хочемо зробити свій невеликий внесок для розвитку Івано-Франківська, – говорить Триндюк. – Система охолодження й нарізки хліба – литовської фірми Davaina. А за 1,5 року плануємо повністю оновити автопарк та пересісти на європейський транспорт. Влада нам допомагає і йде назустріч”.

Так, на “Цар-хлібі” вже закупили 18 нових хлібовозів, а у травні очікують ще й 10 нових автівок Opel.

“Нова система охолодження дає можливість різати і пакувати продукцію через 1-1,5 год після випічки, – пояснює Світлана Криворучко. – До цього доводилося чекати 3-4 год, щоб хліб вистигав природнім шляхом. Адже тоді вже починається процес черствіння”.

Запевняє, що впровадження новацій не вплине на вартість товару. Обладнання дороге, але за рахунок реконструкції виробництва вдалося вдвічі зменшити споживання електроенергії. Це дало можливість зекономити.

“Звісно, що упаковка – додаткові витрати, але суттєво на ціну продукції це не вплине”, – каже Криворучко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.