Вірусолог спрогнозувала, коли світ повернеться до нормального життя після подолання COVID-19 (ПОДРОБИЦІ)

За словами українського вірусолога, носіння масок і дотримання соціальної дистанції приносять позитивні результати. На думку експертки, наступної весни світ буде повертатися до нормального життя після пандемії.

А коронавірус стане звичайним респіраторним збудником.

Про це повідомляє “Цинічний Львів”, на УНІАН і лікаря-вірусолога Аллу Мироненко.

За словами вірусолога, носіння масок і дотримання соціальної дистанції, до яких вже звикли люди, приносять позитивні плоди.

“Всі вже звикли носити маски і дотримуватися дистанції – і це дуже добре. Ми з цим впораємося. Ще пройде зима, і далі весь світ буде повертатися до нормального життя. Цей збудник стане звичайним респіраторним збудником, яких ми знаємо близько 200. З цим будуть стикатися діти, а дорослі не будуть хворіти. Але треба ще дійти до цього”, – каже Мироненко.

Вона додала, що без появи вакцини світ зможе перемогти COVID-19, якщо перехворіє 80% населення.

“Але я не знаю, чи доцільно це зараз, намагатися захворіти, якщо ти не впевнений, як ти вийдеш з цієї хвороби. Особливо це стосується літніх людей, людей з хронічними хворобами. Дітям не страшно, тому що вони зазвичай легко і безсимптомно переносять хворобу і формують нам імунний прошарок. Це добре”, – пояснила Алла Мироненко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.