“Русский мир” в Криму: пияцтво, дезертирство та затримання активістів

 

Після анексії Криму в 2014 році російська армія регулярно потрапляє на перші шпальти через безчинства, до яких вона вдається раз за разом.

Здається, що з часом ситуація лише погіршується. Так, нещодавно «бравих» російських вояків знову впіймали на масовому пияцтві. В українській розвідці повідомили, що 25 березня під час ротації підрозділів 51-ого парашутно-десантного полку 106-ої повітряно-десантної дивізії (Тула) на півночі АР Крим російські військовослужбовці влаштували “прощальний вечір”, який перетворився у масове пияцтво, у тому числі за участю командного складу.

У розвідці зазначили, що п’яні військові розважались, здійснюючи запуски освітлювальних ракет у бік житлових районів. Також хуліганили у громадських місцях.

Місцеві мешканці дуже обурені таким бурхливим святкуванням окупантів, тож зараз командування агресора проводить з ними “роботу”, щоб приховати факти правопорушень військових.

Кількома тижнями раніше до розміщення базового табору батальйонної тактичної групи (БТГр) зі складу 51 парашутно-десантного полку ЗС РФ прибув заступник начальника Управління військової поліції Сімферополя з метою з’ясування обставин участі військовослужбовців підрозділу в недавній бійці з цивільними особами.

“Командування БТГр намагалося приховати факт бійки і всіляко перешкоджало роботі представників військової поліції. Для профілактики і лікування випадків “білої гарячки” та алкогольної інтоксикації медичною службою базового табору БТГр придбано велику кількість ліків, у т.ч. антидепресивної дії та гепатопротекторів”, – зазначили в українській розвідці.

Раніше на адмінмежі півострова з материковою Україною «зелені чоловічки» затримали українських правозахисників. Серед затриманих опинилася координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, її колега Володимир Чекригін і представник офісу українського омбудсмена Карен Хатарян. Їх протримали на російському пункті пропуску сім годин і після широкого громадського резонансу відпустили, склавши адмінпротокол за порушення режиму державного кордону Росії.

Читайте також  Нетверезого водія франківські патрульні наздогнали у полі після того, як він вчинив ДТП (фото)

І це – лише «вершина» айсбергу. Російські військові в Криму – це як недоторканна каста. Вони пиячать, хуліганять, б’ють цивільних і інколи навіть вбивають. Та головне – вони не несуть за це ніякої відповідальності. Всі справи «заминають», а свідки чомусь різко міняють свої покази.

Хоча, правду кажучи, не всі раді служити в такій армії. Тому в Криму час від часу трапляються випадки дезертирства. Найяскравіший трапився якось нещодавно – тоді дезертири вели бій зі своїми же солдатами і вбили кількох вартових. Ротація, яка проходить на окупованому півострові, створила напругу серед російських військовослужбовців, що і призвело до дезертирства. Росіяни, звісно ж, це заперечували. Але, адміністрація, як мінімум, одного з сіл Джанкойського району розвісила оголошення про те, що за тяжкий злочин, вчинений на території Армянська, розшукуються четверо озброєних людей, одягнених в загальновійськовий камуфляж зеленого кольору з шевронами у вигляді прапора РФ. Також у мережу потрапила фотографія документа, в якому так званий “міністр внутрішніх справ по Республіці Крим” Сергій Абісов дає своїм підлеглим на районному рівні вказівки щодо розшукуваних осіб — правда, вже п’яти, а не чотирьох.

Та є в цьому і позитив – чим більше «стараються» окупанти, тим більше прозріває місцеве населення, а особливо та його частина, яка в березні 2014 року бігала вулицями кримських міст із «триколорами».

За матеріалами:

http://ukr.segodnya.ua

http://24tv.ua

http://ua.krymr.com

http://apostrophe.ua

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: