Рецепт маринаду для шашлику, розказаний мені старим вірменином. Через 40 хвилин м’ясо готове!

У такому маринаді навіть суха яловичина вийде досить непоганою! Шашлик. Вірменський маринад.

Рецепт маринування шашлику не буде претендувати на звання єдино вірного рецепта. Однак цим рецептом поділився один досить старий вірменин, який і людина не погана, і кухар досить хороший. Загалом, такий спосіб маринування цікавий за кількома параметрами: маринується досить швидко (40 хвилин), м’ясо в маринаді без холодильника десь три доби нормально себе почуває (ну, при 25-28 градусах – нормально, головне на пригрів не ставити), і дуже швидко прожарюється -в півтора-два рази швидше, ніж зазвичай.

Ніяких оцтів, майонезів, вин не буде потрібно. Тільки нормальну, нерафіновану соняшникову олію.

Далі – спеції. Ну, в загальному по смаку, але є дещо важливе: перець (з пекучих) тільки чорний, для аромату – запашний. Є вкрай бажаним коріандр. Це все потрібно зробити досить грубого помелу – без шматочків, але і не в порошок.

На дно емальованої посудини ллємо 200 мілілітрів масла, закидаємо спеції. Суха кінза (трохи) і тархун вітаються. Сіль – розраховуйте на кількість м’яса. Гарненько перемішуємо і залишаємо насичуватися.

Далі нам потрібно багато цибулі. Півкілограма на півтора кілограма м’яса, як мінімум.

Ріжемо цибулю уздовж, четвертинками (якщо завелика, можна на 6 частин). Одну, найдрібнішу, або половинку дуже дрібно кришимо і гарненько жмакаем з невеликою кількістю солі. Все кидаємо в маринад, добре перемішуємо.

У такому маринаді навіть суха яловичина вийде досить непоганою, але краще за все взяти свинячий ошийок.

М’ясо ріжемо крупно, соковитіше вийде. Ну, якщо баранину візьмете, можна і дрібніше. Закладаємо в маринад, гарненько, мнучи, рукою вимішуємо …

Цибулинки, які виявилися на поверхні, повертаємо зрізами до м’яса і придавлюємо. Якщо планується смажити не найближчим часом, раджу поверх ще поперчити і залити олією так, щоб м’ясо було покрито повністю.

Читайте також  Активісти вимагають імпічменту Порошенко і блокують приймальню Кабміну. Фото

Тепер поясню, чому такий шашлик смажиться швидше: олія вигораючи, прогріває шашлик з зсередини, але при цьому не дає пересушитися. Єдиний недолік – капаючи, жир частіше підпалює вугілля, тому потрібно стежити  і гасити. Ну і бажано їх частіше перевертати. Смачного!!!

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: