Окупований півострів: понад 50 політв’язнів Кремля

Тільки за офіційними даними, Росія утримує в окупованому Криму близько 50 політв’язнів.

За словами адвоката Олександра Попкова, який представляє інтереси кримських заручників Кремля, справжня кількість політичних в’язнів більше. Реальну ж кількість підрахувати важко. Адже відомості є далеко не про всіх.

Найбільшою проблемою є те, що на окупованому півострові залишилося дуже мало адвокатів, які готові захищати тих, хто не мовчить. Не говорять про політичні репресії й місцеві ЗМІ, адже вони всі підконтрольні пропагандистській машині Кремля.

Нагадаємо, що в березні 2014 року після введення своїх військ Росія анексувала український Крим, організувавши “референдум” за його самовизначенню. Уже 18 березня в Кремлі було підписано “договір” про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.

Окупацію й анексію півострова визнали й міжнародні організації та засудили незаконі дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій.

Після анексії Криму ФСБ РФ почала репресії проти проукраїнських активістів, кримських татар і журналістів. Все це супроводжувалося масовими обшуками у незалежних ЗМІ, кримських активістів і членів Меджлісу.

Міністерство закордонних справ України неодноразово висловлювало стурбованість переслідуваннями громадян України в анексованому Криму й закликало припинити тиск на нього. Також МЗС звернувся до міжнародного співтовариства, щоб ті застосували всі можливі види правового й політичного тиску на Росію з метою припинення нею тоталітарних методів придушення прав людини та свободи слова, а також звільнення всіх розміщених українських політв’язнів і заручників.

Європарламент прийняв резолюцію щодо українських в’язнів у Росії та ситуації в окупованому Криму в якій закликає Росію звільнити 31 громадянина України.

Європарламент засуджує примусове надання громадянства Росії жителям півострова, а також дискримінацію кримських татар. Тож прийняв резолюцію щодо українських в’язнів у Росії та ситуації в окупованому Криму.

Читайте також  В Україні посилять відповідальність за порушення карантину: Зеленський зробив заяву

Весь цивілізований світ закликає політичну еліту Кремля припинити свої незаконні дії в Україні та повернутися в межі міжнародного права, адже ці дії загрожують безпеці усього світу.

За матеріалами:

https://apostrophe.ua/ua/news/society/accidents/2017-03-18/advokat-nazval-chislo-oficialno-izvestnyh-ukrainskih-politzaklyuchennyh-v-krymu/90373

https://www.unian.ua/society/1830304-v-okupovanomu-krimu-nalichuetsya-ponad-50-politvyazniv-advokat.html

http://espreso.tv/news/2017/03/18/oficiyno_v_krymu_blyzko_50_politvyazniv_naspravdi_nabagato_bilshe_advokat

http://ua.krymr.com/a/news/28377355.html

https://hromadske.ua/posts/yevroparlament-pryiniav-rezoliutsiiu-shchodo-ukrainskykh-viazniv-u-rf-ta-sytuatsii-v-krymu

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: