Осіння негода рине на ці області з несамовитою силою, шелений дощ і могутня гроза пруть за спекою

Відчутне похолодання, про яке говорили раніше синоптики, поступилося літу та настане пізніше.

Як інформує “НВ”, метеоролог Іван Семиліт повідомив про погоду протягом першого осіннього тижня, розповів, кого зачепить дощовий циклон, про надзвичайно теплі ночі та повідомив, де вони будуть прохолоднішими, а також назвав день, коли денна температура перестане перевищувати позначку +30 градусів.

“Протягом наступних трьох діб на півдні, у більшості центральних областей та на сході України пройдуть короткочасні дощі з грозами. І все через циклон, що утворився над Чорним морем. На решті території країни переважатиме поле підвищеного тиску, що обумовить суху погоду. Повітряні маси протягом тижня будуть переміщуватись переважно з північного сходу зі швидкістю 5−12 метрів за секунду. У східній частині країни подекуди очікуємо пориви вітру до 15−20 метрів на секунду. Тобто вітряно буде у Харківській, Луганській, Донецькій областях”, — попередив метеоролог.

“Денна температура цього тижня дещо зміниться, отже похолодає, але не надто. 3 вересня вдень температура повітря продовжить нагадувати літо — вона буде в діапазоні +25…+31 градусу. Проте починаючи з середи, вона не перевищуватиме позначку +29 градусів. А от вночі температура повітря у більшості областей сягатиме до +15…+20 градусів. Лише на заході країни ночі будуть свіжішими, в межах +12…+17. При цьому у більшості регіонів продовжує утримуватись надзвичайний рівень пожежної небезпеки. До наступних вихідних включно, тобто до 7−8 вересня, ситуація навряд чи зміниться. У південних областях будуть місцями короткочасні дощі, грози, а денні температурні максимуми по всій країні залишаться в межах +23…+29 градусів”, — зазначив Семиліт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.