В Україну мчить нова порція африканського повітря, стане ще спекотніше, – синоптик

Відчутного зниження температури у найближчий час не відбудеться.

Похолодання в Україні найближчими днями не буде. Натомість очікується чергове посилення спеки. Про це попереджає синоптик Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

“На жаль, до кінця другої декади липня помітного зниження температури повітря не передбачається. Більше того, з 15 по 19 липня відбудеться деяке посилення спеки та її поширення на північні та частково західні регіони України”, – повідомив синоптик.

У цей період температура буде +33…+38 °С, а у південних та центральних областях місцями розігріє до +40…+42 °С. Середньодобова температура, відповідно, може досягати і перевищувати +30 °С, що на 6-11 градусів вище за кліматичну норму.

Синоптик пояснив, що додатковому прогріву повітря у ці дні сприятиме низька відносна вологість повітря, малохмарне небо, місцеві фізико-географічні особливості, а також синоптичні процеси з південного заходу.

“Виходить, що до місцевих факторів додасться також нова порція африканського повітря і на тлі висотного субтропічного гребеня призведе до рекордних температур у більшості областей”, – каже фахівець.

Він нагадав, що найвища зафіксована температура в Україні становить +42 °С. Така спека була у Луганську у серпні 2010 року.

“Тому протягом найближчого тижня є всі шанси повторення або навіть перекриття цього рекорду”, – попередив Ігор Кібальчич.

Коли спека покине Україну – прогноз

За даними Погода УНІАН, температура в Україні почне знижуватись не раніше 17-18 липня. Спочатку градуси трошки впадуть на заході України, потім – на півночі, а згодом – і на решті території нашої країни. Найдовше спека триматиметься у південних областях.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.