Погані новини для всіх військових та їхніх сімей: у Раді розповіли, що буде далі

Війна в Україні триває вже понад два роки, і весь цей час країна тримається винятково за рахунок військових.

І чоловіки, і жінки, всі як один встали на захист свого будинку, взяли в руки зброю і пішли на ворога – з упертістю, люттю і силою, якою володіють українці, пам’ятаючи історію, коли росія вбивала, знищувала, викорінювала, викривляла історію, культуру, традиції, а головне – народ.

Але всі ці чоловіки й жінки втомилися. Два роки воювати, не бачачи своїх родин, своїх дітей та батьків, — це нестерпна ноша. І кожен із військових сподівається на справедливе рішення щодо демобілізації.

Питання демобілізації особливо гостро постає останній рік. Людям було обіцяно, що рішення буде ухвалено, але після 18 травня, коли набув чинності новий закон про мобілізацію, надії тисяч воїнів та їхніх близьких було зруйновано – демобілізацію хочуть розглянути окремо та пізніше. А багато хто і зовсім почав “стріляти” популізмом, кажучи, що демобілізації не буде зовсім, аж до закінчення війни.

І ось нещодавно Генштаб заявив, що темпи мобілізації після ухвалення нового закону значно зросли. І це знову дало надію на швидку демобілізацію. Проте, народний депутат України Мар’яна Безугла у мережі висловилася, що демобілізацію, всупереч прогнозам, поки що не планують. Причому йдеться не лише про осінь, а загалом. При цьому нардепка уточнила, що темпи мобілізації справді зросли, більше того, запрацював рекрутинг, проте це поки що ніяк не впливає на процес демобілізації або навіть довгострокової ротації.

Варто сказати, що за демобілізації важливо враховувати якість мобілізованих людей. Адже кількістю росію не взяти, а тому треба добре навчати нових воїнів, щоб вони без втрат змогли замінити тих “титанів”, котрі з перших днів тримають на собі всю оборону.

Читайте також  Прийшли сотні людей, плачуть над трунами: прощаються із молодими військовими, котрі загинули у Балаклії (фото)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.