У Раді вирішили долю ухилянтів за кордоном: що відомо

Комітет із національної безпеки, оборони та розвідки повернув обмеження на консульські послуги громадянам України за кордоном, які не мають військово-облікових документів.

Про це повідомила народний депутат Ірина Фріз.

На сьогоднішньому засіданні було переглянуто деякі попередні рішення та обговорено поправки, запропоновані Комітетом.

У законопроект повернули положення щодо припинення консульських послуг для українців за кордоном. Це стосується тих мобілізованих громадян України, які не мають документів про військовий облік.

У зв’язку з додатковим обговоренням на запит Міністерства оборони, питання впровадження електронного кабінету було прийнято як “можливість”, а не “зобов’язання”. Також Комітет вніс до законопроекту про мобілізацію деякі мотивуючі положення.

Редакція, прийнята за основу:

Громадяни, які бажають підписати контракт із Міністерством оборони України (МОУ), можуть обрати підрозділ із затвердженого Генеральним штабом переліку.
Військовослужбовцям виплачується винагорода за знищене (захоплене) озброєння та військову, бойову (спеціальну, спеціалізовану) техніку супротивника.
Військовослужбовцям щомісячно виплачується винагорода за особливості проходження служби у розмірі 10 000 гривень у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Військовослужбовцям надається право на компенсацію 50% від першого внеску за кредитом, забезпеченим предметом іпотеки.
Не нараховуються штрафні санкції, пеня за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності, у тому числі банками та фізичними особами, а також відсотки за користування кредитом.
Один місяць служби зараховується за три місяці.
Нардеп зазначила, що 10 квітня законопроект буде представлений у Раді, а на 11 квітня заплановано фінальне голосування по ньому.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.