Адвокат прокоментував заборону госпіталізації чоловіків без відома військкоматів в Івано-Франківській області

Юрист назвав те, що відбувається в Івано-Франківську, експериментом із геноциду та повним нехтуванням правами людини.


Адвокат прокоментував ситуацію в Івано-Франківській області щодо припинення планових госпіталізацій військовозобов’язаних без погодження з Територіальним центром комплектування. Юрист назвав дії місцевого керівництва експериментом із геноциду та повним нехтуванням правами людини.

Про це йшлося в дописі адвоката Ростислава Кравця.

“Знаєте, чому обрали для експерименту з геноциду і повного нехтування правами людини Івано-Франківськ, на мою думку? Подивіться, звідки у нас голова Етичної ради, якого Князєв (ексголова Верховного Суду Всеволод Князєв – ред.) перед отриманням хабаря привів, як говорять, до Великої палати незаконно зареєстрованого Верховного Суду без України. Це пан Кишакевич (Лев Кишакевич – суддя у Великій Палаті Верховного Суду. – ред.), який вирішив, що він вище за закон, на мій погляд”, – заявив юрист.

Кравець звернувся до суддів Івано-Франківського міського суду з проханням звернути увагу на ст. 206 КПК України та Конституцію України.

“Ви достатньо себе та судову систему заплямували вже у справах про відсторонення. Кишакевич не допоможе, кожен несе відповідальність індивідуально. Якщо ви й тут будете потакати свавіллю, беззаконню та порушенню прав людини, вам це люди не пробачать”, – закликав адвокат Кравець.

Нагадаємо, днями в Івано-Франківську оголосили загальну мобілізацію. Місцевий начальник ТЦК та СП підписав наказ “Про проведення загальної мобілізації”. В документі йдеться про обов’язковість явки військовозобов’язаних до міського ТЦК в 10-денний термін.

Згодом в Івано-Франківську пояснили причини цього повідомлення. Такий “наказ видається щоразу, як продовжується дія воєнного стану та мобілізації на підставі продовження терміну воєнного стану Указом президента України”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.