Мобілізація 60+: у Раді готують закон – замість пенсії на війну

Ідея залучення пенсіонерів до служби у ЗСУ має викликати певний інтерес серед українців у віці 60 років, вважають у Раді. У Верховній Раді виникла пропозиція, яка передбачає, що люди цього віку можуть бути корисні для держави, виконуючи певні обов’язки у армії.


Про це повідомляє сайт Today.ua.
Оксана Савчук, член комітету ВРУ з транспорту та інфраструктури, вважає, що пенсіонерам слід надати можливість укладати контракт на шість місяців з можливістю подовження. Вона вказує на те, що такі особи можуть виконувати різні функції у Збройних Силах.

“Особи віком 60+ можуть бути корисними в інженерних військах і укладати контракт на шість місяців з можливістю його подовження. Таким чином, потрібно робити різні підходи. На жаль, ситуація досить складна через відсутність ротації під час мобілізації”, – зауважила депутат.

Савчук вважає, що пенсіонерам 60+ слід дати можливість укладати короткостроковий контракт на потрібну посаду у ЗСУ. Це може включати не лише бойові дії, але і роботу у інженерних військах чи в ремонті військової техніки. Якщо така можливість буде надана пенсіонерам, вони будуть готові служити та виконувати свої обов’язки професійно, наголосила Оксана Савчук.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.