Контрнаступ ЗСУ розпочнеться завтра, післязавтра або через тиждень — Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна готова розпочати свій довгоочікуваний контрнаступ проти російських окупантів.

Олексій Данілов не став називати дати, але сказав, що контрнаступ ЗСУ може початися “завтра, післязавтра або через тиждень”.

Про це він сказав в інтерв’ю ВВС.

Секретар РНБО сказав, що українські військові почнуть наступ, коли командири дійдуть висновку, що “ми можемо отримати найкращий результат на цьому етапі війни”.

На запитання, чи готові Збройні сили України до наступу, Данілов наголосив: “Ми завжди готові. Так само, як ми були готові захищати свою країну в будь-який момент. І це не питання часу.

“Ми маємо розуміти, що ту історичну можливість, яку Бог дав нашій країні, ми не можемо втратити, щоб стати незалежною великою європейською країною… Це (контрнаступ – ред.) може статися завтра, післязавтра або через тиждень”, – сказав Данілов.

Він пояснив, що не може називати точні дати початку очікуваних подій.

“Цього робити не можна… Перед нашою країною стоїть дуже відповідальне завдання. І ми розуміємо, що не маємо права на помилку”, – наголосив Данілов.

Крім того, він відкинув припущення про те, що контрнаступ уже почався. За його словами, “знищення російських центрів управління та російської військової техніки” було завданням ЗСУ ще від 24 лютого минулого року.

“На цій війні у нас немає вихідних”, — додав Данілов.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.