Україна тільки що перетнула ядерну “червону лінію” Путіна – Newsweek

Удар України за російським військовим радаром “Контейнер” можна трактувати як перетин ядерної “червоної лінії” Кремля.

Тиждень тому, 11 квітня, у російському селищі Ковилкіне у Мордовії під удар українських БПЛА потрапила військова частина №84680. Вона є частиною системи ядерного стримування РФ.

Про це йдеться у статті видання Newsweek.

У Ковилкіно розташований 590-й окремий радіотехнічний центр ЗС РФ. Він оснащений станцією радіолокації (РЛС) загоризонтного виявлення 29Б6 “Контейнер”, завдання якого полягає у визначенні запусків ракет на відстані до 3 тис. км. Йдеться про величезну мережу радарів заввишки 34 м і завдовжки 1,3 км. Саме цей важливий військовий об’єкт ЗС РФ зазнав атаки минулого тижня.

Кремль і Міністерство оборони РФ про те, що сталося, замовчало. Правда про подію просочилася до мережі через ЗМІ.

“Атака дронів на російську РЛС, ймовірно, є перетином однієї з “червоних ліній” Москви у питанні потенційного застосування ядерної зброї.“, – пише Newsweek.

У статті зазначається, що удар може трактуватися як порушення одного з пунктів оновленої ядерної доктрини Москви, підписаної диктатором РФ Володимиром Путіним у 2020 році. У документі, зокрема, йдеться, що підставою для ядерного удару може бути “вплив противника на критично важливі державні або військові об’єкти РФ, вихід з ладу якого призведе до зриву дій у відповідь ядерних силРосії.

Наскільки сильно постраждав радар “Контейнер”, наразі невідомо. Це режимний об’єкт, допуск якого суворо обмежений.

Варто зазначити, що Кремль та російська пропаганда регулярно загрожують Україні та Заходу застосуванням ядерної зброї. Цю тему Москва використовує для шантажу супротивників, намагаючись змусити їх до капітуляції. Наскільки реальною є загроза застосування Москвою “червоної кнопки”, не знає ніхто. Оновлена ​​ядерна доктрина дає диктатору РФ Володимиру Путіну досить широкі повноваження використовувати цю зброю, коли йому заманеться. Наразі підготовки РФ до ядерного удару не спостерігається.

Читайте також  Ще троє прикарпатців загинули у війні з росією

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.